Keto & LCHF: Hakkebøffer i pikant flødesauce
Det her er keto aftensmad, når det er allerbedst: Saftige hakkebøffer i pikant flødesauce med masser af grøntsager. Det er tilmed super nemt og hurtigt at bikse sammen.
Ingredienser
til 4 personerGrøntsager
- 1 squash
- 200 g cherrytomater
- 1 bdt forårsløg
- 2 fed hvidløg (små)
Pikantsovs
- 300 g pikantost
- 2 1⁄2 dl fløde
- 1 1⁄4 tsk salt
- 1 1⁄4 spsk paprika
Hakkebøffer
- 800 g hakket oksekød
- 2 tsk salt
- peber
- ca. 3 spsk olie
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl squash, og fjern de våde kerner i midten. Skær squashen i tern. Skyl cherrytomater, og skær dem i mundrette tern. Skyl forårsløg, og snit dem fint (gem evt. lidt af den grønne del af forårsløgene som friskt drys til den færdige ret).
Kom alle grøntsagerne op i et ildfast fad. Pil hvidløg, og pres dem udover grøntsagerne i fadet.
Rør pikantsovs, fløde, salt og paprika sammen, og hæld pikantsovsen over grøntsagerne. Bland det godt rundt.
Sæt fadet i ovnen, og steg det 10-15 minutter (til hakkebøfferne er brunet af).
Ælt det hakkede oksekød sejt med salt, og krydr med peber. Form til hakkebøffer, og brun dem af ved høj varme i olien på begge sider.
Læg de brunede hakkebøffer ovenpå sovs og grøntsager i fadet, og sæt det tilbage i ovnen. Giv det yderligere 15-20 minutter, til hakkebøfferne er gennemstegte. Du kan tjekke det ved at se, om kødsaften fra bøfferne er klar i farven og ikke rød.
Drys evt. lidt friske forårsløg på toppen inden servering.
Servér f.eks. med blomkålsmos eller broccoliris - det er godt keto-tilbehør og passer rigtig godt til retten.