Marinade til kyllingelår og kyllingespyd

Lav de lækreste karamelliserede kyllingespyd eller kyllingelår med denne nemme marinade - der skal faktisk kun bruges 2 ingredienser.

 • Kyllingekødet bliver dejligt karamelliseret og får en virkelig god smag fra blandingen af soja og honning.
 • De to forskellige marinader, der er hurtige at bikse sammen.
 • Marinaden giver de lækreste kyllingespyd og kyllingelår, man kan forestille sig.
 • Der skal kun tilsættes to ingredienser for at lave den lækreste barbecuemarinade
Se lige, hvor lækker kyllingen bliver. Den får både masser af smag og den lækreste karamellisering.
Til 4 personer

Mulighed 1: Sticky marinade

 • 4 spsk honning
 • 2 spsk sojasauce
 • 1 fed hvidløg (kan undlades)

Mulighed 2: BBQ-marinade

 • 4 spsk honning
 • 2 spsk sojasauce
 • 1 fed hvidløg (kan undlades)
 • 1 spsk tomatpuré eller ketchup
 • 2 tsk paprika

Flere gode marinader

Mulighed 1: Sticky marinade med honning og soja

Rør honning, soja og hvidløg (fintrevet eller presset) godt sammen, til honningen er opløst.

Læg kyllingespyd eller kyllingelår i marinaden, og lad det marinere på køl i minimum 30 minutter eller op til 24 timer, hvis du har god tid (sådan tilbereder du de marinerede kyllingelår eller kyllingespyd).

Mulighed 2: Barbecue marinade til kyllingelår eller kyllingespyd

Bland honning og soja godt sammen, så honningen bliver helt opløst. Tilsæt evt. fintrevet eller presset hvidløg.

Rør tomatpuré (eller ketchup) og paprika i marinaden. Smag evt. til med lidt ekstra soja, hvis marinaden er meget sød - det afhænger lidt af, om du bruger tomatpuré eller ketchup og i så fald hvilken ketchup.

Smør kyllingelårene eller spyddene godt ind i marinaden. Du kan stege kyllingen med det samme (se hvordan her) eller lade det marinere et par timer på køl, hvis du har god tid.

Hvis du gerne vil have en BBQ-marinade uden honning, så se denne barbecuemarinade til kylling.

Tilberedning der giver den helt rigtige karamellisering

For at få mest ud af marinaden og få den helt rigtige karamelliserede smag, skal kyllingen nærmest glaseres i marinaden under tilberedningen. Se herunder hvordan du gør det henholdsvist i ovnen, på panden og på grillen:

Tilberedning i ovn

Kom kyllingespyd eller kyllingeunderlår op i et ildfast fad, og hæld marinaden over. Steg det i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter, til kødet er gennemstegt. Bruger du hele kyllingelår eller kyllingeoverlår, skal de have ca. 45-50 minutter i ovnen. Vend kyllingen flere gange undervejs i stegningen, og brug en ske til at øse marinaden over.

Skru evt. over på grill de sidste 5 minutter af stegetiden, så lårene kan få sprødt skind, og marinaden rigtig kan karamelliseres.

På pande

Steg kyllingeunderlår eller kyllingespyd ved middel varme, til de er gennemstegte. Pensl løbende mere marinade på under stegningen, så kyllingen bliver godt fedtet ind i den. Kyllingespyddene skal stege ca. 12-13 minutter, mens underlårene skal stege ca. 25-30 minutter.

På grill

På grillen er det bedst at bruge en foliebakke til tilberedning, så kyllingelårene eller spyddene løbende kan vendes i marinaden, imens de grilles. Foliebakken forhindrer også stikflammer, som kan opstå, hvis den varme honning drypper ned på kullene.

Hvad gør marinering ved kødet?

Når kyllingelår og kyllingespyd marineres i den lækre honning marinade sker der to ting: Det giver masser af smag og kyllingen bliver ekstra mør.

Som nævnt kan man godt nøjes med at marinere kødet i 30 minutter, hvis det skal gå lidt stærkt. Men jo mere tid, man lader det marinere, jo mere mørt og velsmagende kylling får man ud af det.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det asiatiske køkken eller det amerikanske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Marineringstid:
Laver du barbecuemarinaden, kan du tilberede kyllingen med det samme. Hvis det er honning-soja marinaden, du laver, skal kyllingen derimod gerne trække i min. 30 minutter og op til 24 timer.

Hvor mange kyllingespyd eller kyllingelår er der marinade til
Til 4 personer er der marinade nok til 4 store kyllingespyd eller 8 kyllingeunderlår.

Næringsindhold

Hvis du bare laver honning/soja-marinaden er det en ret lille mængde marinade, der “hænger ved” kyllingen, når den tilberedes, og dermed også en ret lille mængde marinade, man spiser. Jeg har derfor ikke beregnet næringsindholdet for soja-honning marinaden.

Laver du derimod BBQ-varianten, bliver marinaden tykkere og sidder bedre fast på kyllingen, så den kan du se næringsindholdet for her:

Næringsindhold for BBQ-marinaden

pr. personhele portionen
Kalorier85 kcal341 kcal
Kulhydrat19 g75 g
Protein1 g5 g
Fedt0 g1 g
Publiceret d.
15.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem