Marinade til laks

Virkelig god opskrift på marinade til laks i 2 super lækre varianter. Vælg selv, om det skal være en dejlig honningmarinade eller en asiatisk sojamarinade, der skal gøre laksen ekstra lækker.

  • Honning og sennep eller asiatisk soja er de smage, man kan vælge imellem.
  • Hæld marinaderne over og sæt laksen til marinering i køleskabet.
  • De to fantastiske marinader til laks, der resulterer i velsmagende og karamelliseret fisk.
Laksen bliver sprængfyldt med smag, når du marinerer den i en af disse lækre marinader.
Til 3 personer

Mulighed 1: Honningmarinade

  • 4 spsk honning
  • 2 spsk sennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • evt. 2 tsk dild eller purløg

Mulighed 2: Asiatisk marinade

  • 3 spsk sojasauce eller teriyaki
  • 1 spsk limesaft
  • 4 tsk brun farin eller honning
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk ingefær
  • 1/2 tsk chili (kan undlades)
  • evt. 1 spsk sesamfrø

Mulighed 1: Honningmarinade

Rør honning, sennep og citronsaft sammen, og pisk olien i lidt ad gangen.

Tilsæt salt, og krydr med peber.

Hak evt. dild eller purløg fint, og rør det i marinaden.

Smør laksen godt ind i marinaden, og lad den marinere minimum 30 minutter på køl.

Mulighed 2: Asiatisk marinade til laks

Bland soja (eller teriyaki), limesaft og brun farin sammen. Pres hvidløget i.

Riv ingefær fint, og hak chilien fint - rør begge dele i marinaden. Tilsæt evt. sesam.

Hæld marinaden over laksen, og lad den marinere i køleskabet i minimum 30 minutter - vend gerne laksen rundt i marinaden undervejs, så begge sider bliver godt dækket.

Vil du hellere have en god rub til laks?
Så se denne opskrift på krydderi til laks.

Sådan tilbereder du marineret laks

Få tips til, hvordan du tilbereder de marinerede laksefileter helt perfekt herunder:

På pande

Se her hvordan du steger laks på panden. Imens laksen steger på panden, kan du med fordel hælde mere marinade på, så fisken bliver rigtig godt karamelliseret.

I ovn

Kom laksefileterne i et ildfast fad, og hæld alt den overskydende marinade over. Sæt fadet i ovnen, og steg laksen i 10-12 minutter ved 200 grader, til den er lige akkurat mør.

Se evt. denne opskrift på tilbehør til laks i ovn, hvis du vil stege laks og tilbehør på samme tid.

På grillen

Det er bedst at grille laksen i en foliebakke, så du undgår, at laksen hænger fast i grillristen. Så kan du også hælde al marinaden ved, så fisken får en ekstra god smag.

Du kan også med fordel grille laksen i stanniolpakker - kom i så fald marinaden i stanniolpakkerne sammen med laksen.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det danske køkken og det asiatiske køkken
Smag: Honning, sennep, soja
Arbejdstid i køkkenet:
Tid til marinering: 30 minutter (medmindre du laver honning-sennepsmarinaden, som kan tilberedes med det samme)

Næringsindhold for honningmarinaden

pr. personhele portionen
Kalorier170 kcal567 kcal
Kulhydrat22 g74 g
Protein1 g2 g
Fedt8 g29 g

Næringsindhold for den asiatiske sojamarinade

pr. personhele portionen
Kalorier40 kcal148 kcal
Kulhydrat4 g17 g
Protein2 g6 g
Fedt1 g5 g

3 andre opskrifter på laks med masser af smag

Se også disse lækre måder at tilberede laks på, så det får masser af smag:

Citronmarineret laksLækre laksefileter med teriyaki og sesamLaksepakker i ovn med porre og citron

Publiceret d.
25.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem