Tilbehør til laks i ovn

Det bedste tilbehør til laks i ovn i form af en lækker blanding af grøntsager, der kan bages samtidig med laksen. Så får du både helt perfekte grøntsager og saftig laks.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Grøntsagerne bliver bagt i ovnen sammen med laksen.
  • Det lækre tilbehør er færdigt, og kan drysses med lidt krydderurter inden servering.
Til 3 personer
  • 600 g kartofler
  • 1 dl olivenolie
  • salt
  • peber
  • 300 g gulerødder
  • 1 bdt asparges
  • 1 bdt forårsløg (eller porrer)
  • 1 økologisk citron (lille)
  • Tip: Du vælger selv, om du vil lave alle grøntsager eller f.eks. kun gulerødder og kartofler.

Gør kartofler og gulerødder klar

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Kom olien op i en skål, og vend kartoflerne godt rundt heri. Tag kartoflerne op af olien (lad olien blive i skålen), og læg dem i et ildfast fad eller en bradepande. Drys med salt og peber. Sæt kartoflerne i ovnen, og bag dem i 10 minutter. Forbered gulerødderne imens.

Skræl gulerødderne, og skær også disse i mundrette stykker. Vend gulerodsstykkerne i olien i skålen.

Tag bradepanden ud af ovnen, og læg gulerødderne ved siden af kartoflerne. Krydr gulerødder med salt og peber, og sæt bradepanden tilbage i ovnen. Bag yderligere 15 minutter, imens resten af grøntsagerne gøres klar.

Klargør asparges og forårsløg

Skyl asparges og forårsløg. Bræk den træede ende af asparges, så du kun har aspargeshovederne tilbage. Skær forårsløgene i mindre stykker, så de er ca. på størrelse med aspargeshovederne. Vend først asparges og dernæst forårsløg i olien i skålen.

Tag bradepanden ud af ovnen, og skru temperaturen ned på 200 grader. Fordel asparges og forårsløg i bradepanden, drys med salt og peber. Skær citronen i skiver, vend dem i olien, og læg dem ovenpå forårsløg og asparges.

Sæt bradepanden tilbage i ovnen, og bag yderligere 15 minutter, til alle grøntsagerne er møre.

Hvis du vil bage laksefileter i ovnen sammen med grøntsagerne, kan du lige nå at fjerne skindet fra laksen og tilføje den, når der er 12-13 minutter tilbage af stegetiden.

Se flere lækre opskrifter på tilbehør til laks

Hvis du vil bruge porrer i stedet for forårsløg

Porrerne skal bage længere end forårsløg, så kom dem i fadet sammen med gulerødderne, så de får sammenlagt 30 minutter i ovnen.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor lang tid tager det at lave:

Næringsindhold for tilbehøret

pr. personhele portionen
Kalorier500 kcal1501 kcal
Kulhydrat43 g130 g
Protein7 g21 g
Fedt31 g94 g

Mere lækkert tilbehør til laks i ovn

Vil du se flere bud på lækkert grønt tilbehør til laks, kan jeg især anbefale disse:

Frisk salat til laksLækker spidskålssalat til fiskAsparges med parmaskinke i ovn

Hvilken sovs kan jeg servere til?

Hvis du vil servere en sovs til, hvad enten det skal være en kold eller varm sovs, kan jeg anbefale dig at tage et kig på disse:

God sovs til fiskLækker dressing til laksCremet avocadodressing

Indsendt af
d.
07.01.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem