Nem æggekage med blomkål i ovn

Denne nemme æggekage med blomkål, forårsløg og kalkunbacon laves i ovnen, så den er ekstremt simpel at lave og samtidig super sund. Perfekt som nem hverdagsret eller til weekendens brunch.

starstarstarstarstar_border
4,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 3 personer
  • 1/2 blomkål
  • lidt olie
  • 4 skiver kalkunbacon (kan sagtens erstattes af almindeligt bacon, hvis du foretrækker det)
  • 6 æg
  • 3 spsk mælk
  • salt
  • peber
  • 1/2 bdt forårsløg

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skær blomkålen i mindre buketter, og kom det op i et ildfast fad. Vend buketterne rundt med lidt olie, og læg kalkunbaconen ovenpå. Sæt fadet i ovnen, og bag det i 10 minutter.

Pisk imens æg og mælk sammen, og krydr blandingen med salt og peber. Skær forårsløg i skiver, og kom dem i æggeblandingen.

Tag fadet med blomkålen ud af ovnen. Skær den forstegte kalkunbacon i mindre stykker, og kom det tilbage i fadet. Hæld æggeblandingen over, og bag æggekagen i 20 minutter, eller til den er helt fast og færdigstegt.

Indsendt af
d.
03.12.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.12.18.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem