Påske dessert i glas - nem dessert til påskefrokost

Den perfekte dessert til påskefrokosten, der ligner en million, men er vildt nem at lave og sagtens kan laves i forvejen.

  • Desserten er super flot pyntet med påskeæg og gør sig godt som afslutning på påskefrokosten.
  • Der er masser af fine vaniljekorn og en flot gul gele, som giver dejlige forårsvibes.
“Kan vi få opskriften?” - mine gæster var helt vilde med den her lækre påskedessert.
Til 4 personer

Vanilje panna cotta

  • 2 1/2 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • 5 dl fløde
  • 80 g hvid chokolade

Gelé med appelsin og citron

  • 1 1/2 blad husblas
  • 3/4 dl citronsaft
  • 1 1/4 dl appelsinsaft
  • 50 g sukker

Pynt

  • 8 påskeæg (små)
  • 4 kviste citronmelisse eller mynte

Sådan laver du påske desserten

Husk, inden du går i gang, at du ikke kan lave de to elementer lige efter hinanden. Man starter nemlig med at lave panna cottaen, som derefter skal have tid til at stivne, før man kan lave geléen.

Vanilje panna cotta med hvid chokolade

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand, og lad det stå i ca. 15 minutter.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Brug lidt af sukkeret til at skille kornene fra hinanden.

Kom sukker, vaniljesukker og fløde op i en gryde. Varm det op ved middel varme til lige under kogepunktet - det må ikke koge.

Tilsæt hvid chokolade, når sukkeret er smeltet og rør rundt i flødeblandingen, til den hvide chokolade er smeltet.

Tag gryden af varmen. Knug husblassen fri for det meste vand, kom den i gryden, og rør rundt, til den er helt smeltet.

Kom flødeblandingen på køl i 1-2 timer, til den er stuetempereret. Hold øje med, at fløden ikke begynder at sætte sig - den skal stadig kunne hældes.

Hæld fløden igennem en sigte for at fjerne evt. husblasklumper. Kom flødeblandingen op i en kande eller en skål med hældetud, og rør godt rundt i den, så vaniljekornene fordeles. Fordel fløden i glas, og sæt dem på køl i minimum 6 timer.

Gul gelé med appelsin og citron

Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 15 minutter.

Kom citronsaft, appelsinsaft og sukker op i en gryde. Varm det op ved middel varme, til sukkeret er smeltet helt.

Knug husblassen fri for vand, og kom den op gryden. Rør godt rundt, til husblassen er helt smeltet. Tag gryden af varmen, og lad geléen køle af, til den næsten har stuetemperatur.

Fordel geléen ovenpå panna cottaen i glassene, og sæt dem tilbage på køl. Lad desserten sætte sig i 2-3 timer, til geléen er stivnet.

Pyntning inden servering til påskefrokosten

Umiddelbart inden du vil servere desserterne til påskefrokosten, kan du lægge et par påskeæg ned ovenpå geléen og pynte med en kvist citronmelisse eller mynte. Vil du gøre lidt ekstra ud af pynten, kan du se idéer her.

Vil du have mere inspiration til den ultimative påskefrokost, kan du se flere lækre påskeopskrifter her.

Kan man lave påske desserten på forhånd?

Ja, man skal faktisk helst lave desserten dagen før påskefrokosten, så både panna cottaen og geléen har god tid til at sætte sig på køl. Vent dog med at pynte med påskeæg og citronmelisse til lige inden servering, så citronmelissen er helt frisk, og farven fra påskeæggene ikke når at sive ud i geléen.

Pynt den ekstra flot

Vil du gøre lidt ekstra ud af pynten, er der flere forskellige måder at gøre det på. Bag f.eks. disse sprøde karamel tuilles og pynt desserten med eller lav små fine citron macarons, hvis det skal være ekstra luksus.

Du kan også piske lidt fløde til skum og sprøjte små dutter i en cirkel ovenpå geléen. Placér påskeæggene og en enkelt kvist citronmelisse i midten af flødeskumscirklen, så det ligner, at påskeæggene ligger i en lille rede.

Flødeskum kan pynte desserten så det virker som en lille rede for påskeæggene

Fakta om opskriften

Måltid: Dessert
Oprindelse: Det italienske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Køletid: 9-11 timer

Næringsindhold for desserten

pr. personhele portionen
Kalorier788 kcal3153 kcal
Kulhydrat56 g226 g
Protein6 g25 g
Fedt60 g239 g


Næringsberegningen omfatter ikke eventuelt flødeskum på toppen.

3 andre lækre desserter til påskefrokosten

Vil du se flere lækre bud på desserter til påskebordet, kan jeg anbefale disse opskrifter:

Luftig appelsinfromageSmå påske cupcakes med vaniljeGulerodsmuffins (perfekte påskekager)

Publiceret d.
10.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem