Paprikagryde med pølser

Den bedste paprikagryde med pølser og grøntsager i en fantastisk paprikasovs med fløde. Altid et hit hos både børn og voksne.

Til 4 personer
  • 6 pølser
  • 2 løg (store)
  • 2 spsk smør eller olie
  • 200 g champignoner
  • 4 røde peberfrugter
  • 4 spsk paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 4 dl svinebouillon eller hønsebouillon
  • 1 1/2 dl fløde
  • salt
  • peber
  • evt. 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand (kan sagtens udelades)
  • evt. 1 bdt persille til drys

Skær pølserne i skiver og hak løgene. Steg dem i smør eller olie i en stor gryde ved middel varme.

Rens champignonerne og skær dem i skiver. Kom dem i gryden og steg ved høj varme i et par minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof, hvis det er ved at brænde på.

Skær peberfrugterne i halve strimler og kom dem i gryden sammen med paprika. Steg i et par minutter.

Skru ned på middel varme og tilsæt tomatpuré. Rør godt rundt. Tilsæt de hakkede tomater og bouillon.

Lad paprikagryden simre i 5-10 minutter og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.

Hvis du ønsker at sovsen skal være tykkere, kan du evt. jævne den med maizena udrørt i koldt vand. Men det kan sagtens udelades. Jeg synes at sovsen har en god konsistens i forvejen, så jeg jævner den ikke.

Drys evt. med friskhakket persille ved servering.

Servér f.eks. med ris, pasta, kartoffelmos eller blomkålsmos og evt. kogte grønne bønner, hvis du vil have flere grøntsager.

Indsendt af
d.
07.03.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
07.03.18.
Kategori: