Boller i karry i ovn - mega nem opskrift

Boller i karry har aldrig været nemmere at lave end med denne opskrift. Både karrysovs og kødboller tilberedes i et fad i ovnen sammen med spidskål, så man også får lidt grønt til. Derfor kan retten både spises for sig selv eller på den klassiske måde med kogte ris til.

Til 3 personer

Boller

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 1/2 spsk mel
  • peber

Karrysovs

  • 1 1/2 spsk majsstivelse
  • 1 terning hønsebouillon
  • 4 dl vand (kogende)
  • 2 1/2 spsk karry
  • 4 dl fløde
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk sukker
  • saft af 1/2 citron
  • olie til fadet
  • 3/4 spidskål
  • 1 løg

Tilbehør

  • ris eller blomkålsris, hvis der skal grønt tilbehør til

Boller:

Rør det hakkede svinekød sejt med salt. Hak løget fint, og rør det i kødet sammen med æg og mel. Krydr farsen med peber, og lad den hvile i køleskabet, imens de øvrige ingredienser forberedes.

Karrysovs:

Rør majsstivelse og hønsebouillonterningen ud i det kogende vand. Tilsæt karry, fløde, salt, sukker og citronsaft.

Smør et ildfast fad eller lille bradepande med lidt olie.

Fjern stokken fra spidskålen, og snit det fint. Pil løget, og hak det fint. Kom begge dele op i det ildfaste fad, og hæld karrysovsen over.

Form farsen til kødboller, og læg dem oveni karrysovsen. Sæt retten i ovnen, og giv det 25-30 minutter ved 200 grader, til bollerne er gennemstegte.

Tip:

Se også denne vildt lækre opskrift på kylling i karry lavet i ovnen.

Indsendt af
d.
16.01.19.
Kategori:

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier890 kcal2669 kcal
Kulhydrat24 g73 g
Protein44 g131 g
Fedt67 g202 g

Kan retten fryses?

Ja, retten kan sagtens fryses ned, hvis der er rester, eller hvis du vil lave en ekstra stor portion, så der er til en anden god gang.

Kan man lave retten sundere?

Ja, retten kan godt gøres sundere. Jeg har selv kun prøvet at lave retten med fløde, men andre brugere har haft succes med at bruge mælk i stedet for. Alternativt kan man skrue lidt ned for fedtet ved at bruge en fedtfattig madlavningsfløde.

Derudover kan man også fint tilføje flere grøntsager til retten, f.eks. gulerødder, broccoli eller ekstra spidskål. Skal det være endnu sundere, kan man servere retten med blomkålsris til. Blomkålsrisene kan også fint blandes med almindelige eller brune ris, så man får begge dele.

Skal karryen ikke brændes af?

Jeg plejer at brænde karryen af, hvis det skal bruges til en gryderet, panderet eller lignende. Man kan sagtens få smag ud af karry uden at brænde det af, men det hjælper til at frigive aromaerne i krydderierne.

I denne opskrift har jeg skippet trinnet med at brænde karryen af og i stedet brugt citronsaft, salt og sukker til at fremhæve smagen. Derudover er fløden med til at afbalancere den kraftige del af smagen i karryen. Så slutresultatet bliver en fint afbalanceret karrysmag, der hverken er for kraftig eller for kedelig.

Hvad kan jeg bruge evt. rester af spidskål til?

Hvis du har lavet retten og står med en rest spidskål, kan du med fordel bruge det i en af disse lækre retter:

One pot pasta med squash, spidskål og parmaskinkeLækker spinatroulade med kylling og baconSvensk pølseret med grøntsager

Du kan også lave en dobbeltportion af kødbollerne og stege halvdelen i ovnen ved siden af fadet med boller i karry. Gem kødbollerne til et par dage efter, og servér dem f.eks. med denne lækre pastasalat med bacon og spidskål.
Indsendt af
d.
16.01.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem