Kartoffelfad med kylling

Enkelt og lækkert kartoffelfad med kylling, asparges og ærter samt en lækker sovs med fløde og bouillon. En super simpel hverdagsret, hvor hele herligheden tilberedes i ovnen.

Til 2 personer
  • 600 g kartofler (se hvad du kan bruge overskydende kartofler til)
  • 1 løg
  • 1 spsk olie
  • salt
  • peber
  • 1 bdt asparges
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 1/2 dl vand (kogende)
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 2 dl fløde
  • 125 g ærter
  • ca. 300 g kyllingeinderfilet

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil løg, og hak det. Kom kartofler og løg op i et ildfast fad. Vend dem med olien, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen, og steg det i 20 minutter.

Skyl asparges. Knæk eller skær den træede ende af, og kassér dem. Skær resten af aspargesene i mundrette bidder.

Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand, og pisk det sammen med creme fraiche og fløde. Smag sovsen til med salt.

Tag fadet med kartofler og løg ud af ovnen, og bland asparges og ærter i. Hæld sovsen over. Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og læg dem i fadet.

Kom fadet tilbage i ovnen, og steg det yderligere 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre.

Se også:
Dette mega lækre græske kartoffelfad, der er fuldstændig proppet med smag.

Indsendt af
d.
20.03.19.
Kategori:

Skal der ekstra grønt til retten?

Hvis du gerne vil servere lidt grønt tilbehør til kartoffelfadet, kan jeg anbefale disse lækre salater, som passer rigtig godt til:

Spidskålssalat med den bedste mormordressingSuveræn blomkålssalat med creme fraiche dressingLækker broccolisalat med feta

Skal kyllingen ikke brunes af?

For at gøre retten ekstra nem og spare på opvasken, bruner jeg ikke kyllingen af, inden den kommes i ovnen. Foretrækker man det, kan man dog sagtens gøre det og så reducere kyllingens stegetid i ovnen tilsvarende.

Er der kartofler tilovers?

Hvis du ligger inde med ekstra kartofler, kan du bruge dem i en af disse lækre opskrifter:

Lækker gryderet med hakket oksekød, kartofler og karrySaftige karbonader i fad med kartofler og gulerødderAspargessuppe med kartofler og bacon

Næringsindhold for kartoffelfadet

pr. personhele portionen
Kalorier1066 kcal2131 kcal
Kulhydrat68 g136 g
Protein49 g99 g
Fedt64 g128 g
Indsendt af
d.
20.03.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem