Kartoffelfad med kylling

Enkelt og lækkert kartoffelfad med kylling, asparges og ærter samt en lækker sovs med fløde og bouillon. En super simpel hverdagsret, hvor hele herligheden tilberedes i ovnen.

Til 2 personer
  • 600 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 spsk olie
  • salt
  • peber
  • 1 bdt asparges
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2 1/2 dl vand (kogende)
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 2 dl fløde
  • 125 g ærter
  • ca. 300 g kyllingeinderfilet

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil løg, og hak det. Kom kartofler og løg op i et ildfast fad. Vend dem med olien, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen, og steg det i 20 minutter.

Skyl asparges. Knæk eller skær den træede ende af, og kassér dem. Skær resten af aspargesene i mundrette bidder.

Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand, og pisk det sammen med creme fraiche og fløde. Smag sovsen til med salt.

Tag fadet med kartofler og løg ud af ovnen, og bland asparges og ærter i. Hæld sovsen over. Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og læg dem i fadet.

Kom fadet tilbage i ovnen, og steg det yderligere 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre.

Indsendt af
d.
20.03.19.
Kategori:

Skal kyllingen ikke brunes af?

For at gøre retten ekstra nem og spare på opvasken, bruner jeg ikke kyllingen af, inden den kommes i ovnen. Foretrækker man det, kan man dog sagtens gøre det og så reducere kyllingens stegetid i ovnen tilsvarende.

Indsendt af
d.
20.03.19.
Kategori: