Spaghetti med parmaskinke og peberfrugt

Enkelthed og fantastisk smag går hånd i hånd i denne spaghettiret med sprød parmaskinke, delikate peberfrugter og en skøn tomatsauce, der binder det hele sammen. Servér evt. med en lækker salat og et stykke godt brød.

Til 2 personer
  • 1 pk parmaskinke (70 g)
  • lidt olie
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter (valgfri farve)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 1/2 tsk oregano
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1/2 hønsebouillonterning (eller grøntsagsbouillon)
  • 1/4 dl vand
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 spsk balsamico
  • salt
  • peber
  • 250 g spaghetti
  • 2 spsk revet parmesanost
  • 2 spsk persille (hakket)

Skær parmaskinke i tern, og steg det sprødt ved middelhøj varme i lidt olie. Tag det op, og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle.

Hak løg og hvidløg fint, og svits det ved middel varme i fem minutter i den samme pande. Tilsæt lidt mere olie, hvis panden mangler fedtstof.

Skær peberfrugterne i tynde strimler, og svits dem med i fem minutter, til de begynder at blive bløde.

Tilsæt rosmarin, oregano, hakkede tomater, hønsebouillonterning, vand, sukker og balsamico. Lad saucen simre i 10-15 minutter.

Kog imens spaghettien i ca. 7-9 minutter. Den skal være tæt på at være færdig men stadig have lidt bid.

Smag tomatsaucen til med salt og peber, og kom spaghettien op til saucen i panden. Vend spaghettien godt rundt i saucen, og lad det simre i to minutter.

Hak persillen, og drys den over retten sammen med parmesanosten og den sprøde parmaskinke.

Indsendt af
d.
13.07.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
13.07.15.
Kategori: