Lækker svinemørbrad i ovn med parmaskinke, kartofler og grøntsager

Mega nem opskrift på lækker svinemørbrad med parmaskinke stegt i ovnen på en bund af dejlige grøntsager og kartofler. Retten får masser af smag fra den skønne krydderolie og serveres med en suveræn dressing til. Alt i alt en fantastisk alt-i-én ret.

  • Den lækre svinemørbrad pakket ind i parmaskinke og stegt saftig i ovnen.
  • Mørbraden, de gyldne kartofler og de bagte tomater og peberfrugter serveres med en suveræn dressing.
Til 3 personer
  • 1 kg kartofler
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tsk balsamico
  • 1/2 tsk sukker
  • 300 g cherrytomater
  • 1 peberfrugt
  • 1 svinemørbrad
  • 3 skiver parmaskinke

Lækker dressing til servering

  • 1/2 bdt frisk basilikum
  • 1/2 bdt persille
  • 300 g creme fraiche
  • 1 fed hvidløg (lille)
  • salt
  • peber

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.

Bland olivenolie, oregano, rosmarin og salt sammen i en skål. Pil hvidløget, og pres det ned i olien. Vend kartoflerne med halvdelen af krydderolien, og læg dem i den ene side af en bageplade beklædt med bagepapir.

Tilsæt balsamicoeddike og sukker til den resterende mængde krydderolie.

Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve. Skyl peberfrugt, fjern de hvide hinder og kernerne, og skær dem i strimler. Vend grøntsagerne i krydderolien, og læg dem i den anden side af bagepladen.

Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og pak den ind i parmaskinken. Hvis der er lidt af krydderolien tilbage i skålen, kan du med fordel smøre svinemørbraden med det. Læg svinemørbraden ovenpå kartofler og grøntsager på bagepladen.

Sæt bagepladen i ovnen, og steg det 20 minutter. Skru op på 250 grader, og steg yderligere 10 minutter, til svinemørbraden er gennemstegt, og grøntsagerne er gyldne.

Lækker dressing til servering:

Skyl basilikum og persille, hak det fint, og rør det i creme fraichen. Pil hvidløg, og pres det ned i dressingen. Smag til med salt og peber, og servér til den lækre ovnret.

Se også:
Denne mega lækre opskrift på mørbrad i fad med bacon og cremet porrebund.

Er der kartofler og peberfrugt tilovers?

Hvis du ligger inde med rester af kartofler og peberfrugter efter at have lavet retten, kan du med fordel bruge dem i en af disse mega lækre retter:

Lækre hakkebøffer i fad med grøntsager og ostGræsk kartoffelfad med oksekødSaftige kyllingefileter på grøntsagsbund

Næringsindhold for svinemørbrad og tilbehør

pr. personhele portionen
Kalorier1024 kcal3071 kcal
Kulhydrat66 g197 g
Protein51 g153 g
Fedt60 g180 g


Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både svinemørbrad, kartofler og grøntsager samt dressingen.

Publiceret d.
14.03.19.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem