Tilbehør til oksemørbrad om sommeren

Lækkert sommerligt tilbehør til oksemørbrad med den dejligste blanding af nye kartofler, grønne asparges og spæde gulerødder.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Hvis der f.eks. skal en god oksemørbrad på grillen er det her det helt perfekte tilbehør.
  • Grøntsagerne er så lækre til en god saftig oksemørbrad.
Til 4 personer
  • 800 g kartofler (små og gerne nye kartofler)
  • salt
  • 400 g gulerødder (gerne spæde sommergulerødder)
  • 40 g smør
  • 100 g asparges
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 bdt persille
  • saft af 1/2 citron
  • peber

Skrub kartoflerne grundigt. Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 15-20 minutter (afhængigt af størrelse), til de lige akkurat er møre, men stadig har bid.

Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre i gryden under låg.

Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Hvis du bruger spæde sommergulerødder, kan du bare lade dem være hele.

Smelt halvdelen af smørret ved middel varme på en stor pande, og tilsæt gulerødderne. Krydr med salt, og steg dem i 10 minutter.

Knæk den træede ende af aspargesene, og kassér dem. Skær aspargesene over på midten. Skyl forårsløg, og skær dem i mundrette bidder.

Skru op for varmen, tilsæt resten af smørret, og kom kartofler, asparges og forårsløg på panden. Steg yderligere 5 minutter, til grøntsagerne har fået en god stegeskorpe.

Skyl persille, og hak det. Tilsæt persille og citronsaft til grøntsagerne, krydr med peber og ekstra salt, og vend det godt rundt. Så er det lækre tilbehør klar til servering, og det smager helt fantastisk med denne lækre sauce til.

Indsendt af
d.
08.11.21.
Kategori:

Skal du lave tilbehøret til mange personer?

Hvis du skal lave grøntsagerne til mange mennesker, er det en god idé at stege grøntsagerne ad flere omgange på panden og holde dem varme i ovnen undervejs.

Kan man lave det på grillen?

Du kan sagtens stege grøntsagerne på grillen i en stor foliebakke. Det er super smart, hvis du i forvejen vil grille oksemørbraden.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:

Næringsindhold for tilbehøret

pr. personhele portionen
Kalorier286 kcal1145 kcal
Kulhydrat41 g163 g
Protein6 g24 g
Fedt9 g37 g

Hvad serverer man ellers til oksemørbrad?

Jeg kan anbefale at servere en dejlig salat og en lækker sauce til oksemørbraden, f.eks. disse:

Lækker salat til oksemørbradSvampesauce til oksemørbradSommerligt italiensk tilbehør til oksemørbrad

Hvor mange stjerner giver du?
Stem