Fyldt mørbrad med pikantost og bacon

Lækker og saftig mørbrad, der er fyldt med pikantost, hvidløg og purløg og pakket ind i sprød bacon. Hele herligheden tilberedes i ovnen, så det er en super nem opskrift at gå til.

  • Det lækre fyld af pikantost er med til at gøre mørbraden ekstra saftig.
  • Baconen lægges ud på et skærebræt, og svinemørbraden skæres op på langs.
  • Pikantosten skal fordeles i lommen på mørbraden.
  • Pak baconen godt op omkring, så det lukker helt tæt.
  • Grill baconen på ydersiden, så det bliver dejligt sprødt.
Se lige, hvor lækkert det ser ud. Kødet bliver simpelthen så saftigt, og pikantosten giver en rigtig god smag.

Video: Så nemt er det

Inden du scroller videre ned til opskriften, så se lige i videoen her, hvor nemt det er at lave den fyldte svinemørbrad. Vi viser både, hvordan du forbereder fyldet, skærer mørbraden op og pakker den ind i bacon.

Til 1 stk
  • 1 svinemørbrad
  • 1 pk bacon i skiver
  • groft salt
  • peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 bdt purløg
  • 150 g pikantost
  • lidt olie

Start med at gøre svinemørbrad og bacon klar

Forvarm ovnen til 200 grader.

Afpuds svinemørbraden for fedt, sener og evt. bimørbrad. Skær en lomme i mørbraden hele vejen ned langs siden, men pas på ikke at skære igennem kødet.

Læg baconskiverne ud på et skærebræt, så de overlapper hinanden, og læg mørbraden ovenpå. Krydr godt med groft salt og peber.

Lav pikantost-blandingen og fyld mørbraden

Pres hvidløget, og hak eller klip purløget fint. Rør begge dele i pikantosten.

Fordel osten i lommen på svinemørbraden. Luk kødet lidt sammen om fyldet - du kan evt. bruge tandstikker eller kødnåle til at holde sammen på det. Fold baconen op omkring mørbraden hele vejen rundt, og sørg for, at hullet til fyldet vender opad. Fjern evt. kødnåle eller tandstikker, hvis du har brugt dem.

Krydr med peber, og smør ydersiden med lidt olie.

Tilberedning i ovnen

Sæt mørbraden i ovnen, og steg den i 25 minutter.

Sæt ovnen på på højeste varme og grillfunktion, og giv den efterfølgende ca. 7-10 minutter, til baconen på toppen er sprød. Hold godt øje med, at det ikke brænder på.

Lad kødet hvile 5-10 minutter inden servering.

Se også:
Mørbrad i fad der tilberedes på en cremet bund af porre og spidskål

Godt tilbehør til fyldt mørbrad

En lækker helstegt, fyldt svinemørbrad med bacon er en fantastisk hovedret serveret med dejligt tilbehør. Jeg kan især anbefale disse:

God sovs til mørbradLækre grøntsager i ovnFrisk salat til svinemørbrad

Kan man bruge andet flødeost end pikantost?

Ja, det kan man sagtens - du kan bruge både naturel flødeost (f.eks. Philadelphia) og flødeost med andre smage, f.eks. med krydderurter eller hvidløg.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Hviletid: 5-10 min.

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier488 kcal1465 kcal
Kulhydrat3 g9 g
Protein45 g135 g
Fedt33 g99 g


Se kilder og hvordan vi beregner næringsindholdet

Publiceret d.
20.04.17.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem