Fyldt mørbrad med pikantost og bacon

Lækker og saftig mørbrad, der er fyldt med pikantost, hvidløg og purløg og pakket ind i sprød bacon. Hele herligheden tilberedes i ovnen, så det er en super nem opskrift at gå til.

4,8  –  26 stemmer  –  Stem her
  • Det lækre fyld af pikantost er med til at gøre mørbraden ekstra saftig.
  • Baconen lægges ud på et skærebræt, og svinemørbraden skæres op på langs.
  • Pikantosten skal fordeles i lommen på mørbraden.
  • Pak baconen godt op omkring, så det lukker helt tæt.
  • Grill baconen på ydersiden, så det bliver dejligt sprødt.
Til 1 stk
  • 1 svinemørbrad
  • 1 pk bacon i skiver
  • groft salt
  • peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 bdt purløg
  • 150 g pikantost
  • lidt olie

Forvarm ovnen til 200 grader.

Afpuds svinemørbraden for fedt, sener og evt. bimørbrad. Skær en lomme i mørbraden hele vejen ned langs siden, men pas på ikke at skære igennem kødet. Læg baconskiverne ud på et skærebræt, så de overlapper hinanden, og læg mørbraden ovenpå. Krydr godt med groft salt og peber.

Pres hvidløget, og hak eller klip purløget fint. Rør begge dele i pikantosten, og fordel osten i lommen på svinemørbraden. Luk kødet lidt sammen om fyldet - du kan evt. bruge tandstikker eller kødnåle til at holde sammen på det. Fold baconen op omkring mørbraden hele vejen rundt, og sørg for, at hullet til fyldet vender opad. Fjern evt. kødnåle eller tandstikker, hvis du har brugt dem. Krydr med peber, og smør ydersiden med lidt olie.

Sæt mørbraden i ovnen, og steg den i 25 minutter. Sæt ovnen på på højeste varme og grillfunktion, og giv den efterfølgende ca. 7-10 minutter, til baconen på toppen er sprød. Hold godt øje med, at det ikke brænder på.

Lad kødet hvile 5-10 minutter inden servering.

Indsendt af
d.
20.04.17.
Kategori:

Video: Sådan fylder du en svinemørbrad med pikantost og bacon

Se hvordan du nemt fylder mørbraden og pakker den ind igen i bacon.

Hvad kan jeg servere til?

En lækker helstegt, fyldt svinemørbrad med bacon er en fantastisk hovedret serveret med dejligt tilbehør. Jeg kan især anbefale disse:

Knuste kartoflerLækre grøntsager i ovnLøgkompot med honning

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Hviletid: 5-10 min.

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier488 kcal1465 kcal
Kulhydrat3 g9 g
Protein45 g135 g
Fedt33 g99 g


Se kilder og hvordan vi beregner næringsindholdet

Hvor mange stjerner giver du?
Stem