Fyldt mørbrad med pikantost og bacon

Lækker og saftig mørbrad, der er fyldt med pikantost, hvidløg og purløg og pakket ind i sprød bacon. Hele herligheden tilberedes i ovnen, så det er en super nem opskrift at gå til.

  • Det lækre fyld af pikantost er med til at gøre mørbraden ekstra saftig.
  • Baconen lægges ud på et skærebræt, og svinemørbraden skæres op på langs.
  • Pikantosten skal fordeles i lommen på mørbraden.
  • Pak baconen godt op omkring, så det lukker helt tæt.
  • Grill baconen på ydersiden, så det bliver dejligt sprødt.

Til 1 stk

Klik her og få vores gratis e-kogebog med lækre retter, der passer sig selv i ovnen.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Afpuds svinemørbraden for fedt, sener og evt. bimørbrad. Skær en lomme i mørbraden hele vejen ned langs siden, men pas på ikke at skære igennem kødet. Læg baconskiverne ud på et skærebræt, så de overlapper hinanden, og læg mørbraden ovenpå. Krydr godt med groft salt og peber.

Pres hvidløget, og hak eller klip purløget fint. Rør begge dele i pikantosten, og fordel osten i lommen på svinemørbraden. Luk kødet lidt sammen om fyldet - du kan evt. bruge tandstikker eller kødnåle til at holde sammen på det. Fold baconen op omkring mørbraden hele vejen rundt, og sørg for, at hullet til fyldet vender opad. Fjern evt. kødnåle eller tandstikker, hvis du har brugt dem. Krydr med peber, og smør ydersiden med lidt olie.

Sæt mørbraden i ovnen, og steg den i 25 minutter. Sæt ovnen på på højeste varme og grillfunktion, og giv den efterfølgende ca. 7-10 minutter, til baconen på toppen er sprød. Hold godt øje med, at det ikke brænder på.

Lad kødet hvile 5-10 minutter inden servering.

Indsendt af
d.
20.04.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.