Sundt tilbehør til fiskefrikadeller

Det lækreste sunde tilbehør til fiskefrikadeller, som består af en dejlig blanding af ovnbagte grøntsager, der får et lækkert pift af citron og serveres med en rigtig god dressing til.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • De lækre ovnbagte grøntsager er klar til at blive serveret som tilbehør til fiskefrikadeller
  • Lav gerne den sunde dressing og server til som kold sovs.
Til 2 personer

Forslag til dressing

  • 200 g fraiche 9%
  • 1 1/2 spsk mayonnaise (kan også erstattes af mere fraiche, hvis det skal være ekstra sundt)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 bdt persille
  • 1/2 bdt purløg

Sådan laver du det sunde tilbehør

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Kom olien op i en skål, og vend kartoffelbådene heri. Tag kartoflerne op (lad olien blive i skålen), og læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber.

Sæt kartoflerne i ovnen, og bag dem i 10 minutter, imens du forbereder gulerødderne.

Skræl gulerødderne, og halvér dem på langs (eller skær dem i kvarte, hvis de er meget store). Vend gulerødderne i olien i skålen. Tag fadet ud af ovnen, tag gulerødderne op af olien, og læg dem i fadet eller på bagepladen. Krydr med salt og peber, og sæt dem tilbage i ovnen. Bag yderligere 10 minutter, imens du forbereder spidskålen.

Skyl spidskål, og skær den i kvarte. Pensl bådene med den resterende mængde olie, og drys med salt og peber. Skær citronen i skiver, og pensl også disse med olien.

Tag fadet ud af ovnen, og kom spidskålene i fadet. Læg citronskiverne henover spidskålen og gulerødderne. Sæt kartofler, gulerødder og spidskål tilbage i ovnen, og bag yderligere 25 minutter, til de er møre.

God dressing til fiskefrikadeller

Rør fraiche, mayonnaise og citronsaft. Hak krydderurterne fint, og rør dem i dressingen.
Smag til med salt og peber, og servér dressingen til de ovnbagte grøntsager og lækre fiskefrikadeller.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier686 kcal1373 kcal
Kulhydrat60 g121 g
Protein14 g29 g
Fedt40 g80 g


Næringsberegningen omfatter alt tilbehøret - altså både grønt og dressing. Se her hvordan vi har beregnet næringsindholdet.

Sådan laver du tilbehøret LCHF-venligt

Skal tilbehøret være low carb, kan du erstatte kartofler med blomkål. Beregn ca. 1 lille blomkål til 2 personer, og skær den i buketter. Vend buketterne i salt, peber og olie, og bag dem sammen med gulerødderne i opskriften. Så skal grøntsagerne samlet set kun bage i 35 minutter.

3 spændende opskrifter på fiskefrikadeller

Her får du 3 lækre opskrifter på fiskefrikadeller i spændende smagsvarianter:

Fiskefrikadeller med baconItalienske fiskefrikadellerFiskefrikadeller med laks og havregryn

Indsendt af
d.
14.01.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem