Lækre porrer i ovn

Super nem opskrift på porrer, der bages i ovnen med en lækker blanding af smør, hvidløg og citronsaft. De bagte porrer bliver helt møre og karamelliseres let på toppen, så smagen er helt i top.

Til 4 personer
  • 2 porrer (store)
  • 1 fed hvidløg (stort)
  • 40 g smør
  • 2 tsk citronsaft
  • salt
  • peber
  • 1/2 bdt persille

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rens porrerne grundigt for jord. Skær dem igennem på langs, og skær hver halvdel i mindre stykker, så de kan være i fadet.

Pil hvidløg, og pres det over porrerne i fadet. Fordel smørret ovenpå, og hæld citronsaften over. Drys med salt og peber.

Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen i 15 minutter. Fjern stanniolen derefter, og giv det yderligere 10-15 minutter, til porrerne er møre.

Skyl persillen, hak den, og drys det over porrerne umiddelbart inden servering.

Se også:
Denne super nemme opskrift på bagt blomkål med karry.

Indsendt af
d.
02.04.20.
Kategori:

Er der porrer tilovers?

Hvis du har porrer i overskud, kan du bruge dem i disse lækre retter:

Kylling i fad med blomkål og ostesovsLækker porretærte med baconNemt porrefad med oksekød

Næringsindhold for de bagte porrer

pr. personhele portionen
Kalorier114 kcal455 kcal
Kulhydrat6 g23 g
Protein2 g10 g
Fedt8 g34 g
Indsendt af
d.
02.04.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem