Græskar Opskrifter

Et græskar kan bruges til at lave mange forskellige opskrifter. Prøv f.eks. en af vores gode opskrifter på græskarsuppe eller lækre boller med græskarkerner. Så må du heller ikke glemme at de er en vigtig del af enhver Halloween.

 Hokkaidomosen varmes og blendes i gryden efter den er bagt i ovnen.
Hokkaidomos - nem opskrift på hokkaidomos i ovn

God opskrift på hokkaidomos, hvor græskarret bages i ovnen, så det får en dejlig sødme.

Ovnbagte stykker af græskar med smuldret feta og dressing dryppet henover.
Bagt græskar med feta

Nemt og lækkert tilbehør: Bagt græskar med cremet feta og en skøn dressing med honning og balsamico, som passer rigtig godt til.

Græskarpuréen får en varm, orange kulør.
Græskarpuré

Lav nemt det dejligste tilbehør til din hovedret: Græskarpuré! Med dens milde smag er den god til det meste, specielt som modspil til krydrede serveringer.

Græskarsuppe med tigerrejer.
Græskarsuppe med rejer

Græskarsuppe smager fantastisk og er dejligt varmende især om efteråret og om vinteren. Dette er en cremet udgave med rejer, creme fraiche og et syrligt pift af lime.

Syltet græskar

Gør som husmoren gjorde i gamle dage og lav syltet græskar. Velsmagende og alsidigt tilbehør, som kan serveres til det meste.

En rigtigt dejlig græskartærte.
Enkel græskartærte

Græskartærte lavet med italiensk twist med parmesan, ricotta ost og rucola som drysses på toppen. Tærten passer rigtigt godt til andre retter, men kan også serveres som en ret i sig selv. Så kan ingredienserne fordobles.

Bagt hokkaido i ovnen

Nem opskrift på lækker hokkaido, der bliver bagt i ovnen med en masse krydderier og kan bruges som tilbehør til det meste.

Dejlig græskarsuppe med sprødstegt bacon og fløde, der passer perfekt til en kold efterårsdag.
Græskarsuppe med bacon og fløde

Virkelig lækker græskarsuppe med bacon og fløde, der gør den dejligt cremet. Suppen er en rigtig efterårsklassiker, og den kan både serveres som forret og hovedret.

Super lækker salat med hokkaido, rucola og revet parmesan.
Hokkaidosalat – lækker salat med hokkaido

Simpel og lækker salat med hokkaido, rucola og parmesan. Hokkaidogræskarret bliver bagt i ovnen, og det giver en dejlig sødme, der passer perfekt med den bitre rucola.

Rigtigt god og smagfuld græskarsuppe med både chili og kokossmag.
Græskar- og chilisuppe

Herlig suppe som især passer godt til efteråret, hvor det er muligt at få friske og gode græskar i butikkerne. Suppen kan serveres med ris eller alene.

En portion hokkaidosuppe med kokosmælk, serveret med ristet rugbrød og en klat creme fraiche.
Hokkaidosuppe med kokosmælk

Cremet og let krydret hokkaidosuppe med kokosmælk, chili og tomat. Den er dejligt mættende og har den smukkeste orange farve.

En dejlig chutney der fungerer rigtigt godt som tilbehør.
Græskarchutney

Lav en dejlig, anderledes chutney-variant med denne opskrift på græskarchutney. Velsmagende, nem at lave og perfekt som tilbehør.

Her er græskarsalaten lavet med bagt hokkaido, men man kan også bruge butternut.
Græskarsalat

Græskarsalat som er skønt til bøf, kylling eller tærte. Indeholder blandt andet tomater og basilikum.

Græskarsuppen kan eventuelt serveres med sprødstegt bacon eller tern af chorizopølse.
Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær

Har du købt et græskar er det oplagt at lave en skøn græskarsuppe med blandt andet ingefær og kokosmælk, som blendes med en stavblender inden den serveres varm.

Græskarsuppe

I denne opskrift bruges blandt andet kartofler, peberfrugter, karry, kokosmælk og græskar. Kan serveres med ristede bacontern på toppen.