Hokkaidomos - nem opskrift på hokkaidomos i ovn

God opskrift på hokkaidomos, hvor græskarret bages i ovnen, så det får en dejlig sødme.

Til 2 personer
  • 1 hokkaidogræskar à ca. 1300 g
  • 2 spsk olie til bagning
  • salt
  • peber
  • evt. 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk smør

Tænd ovnen på 210 grader.

Flæk hokkaidogræskarret på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af græskarret og skær det i grove stykker.

Kom græskarstykkerne i en frysepose eller skål og hæld olien over. Bland godt rundt, så olien fordeles på alle stykkerne. Kom stykkerne ud på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber.

Bag i ovnen i ca. 30 minutter eller til græskarstykkerne er helt møre.

Pil løg og hvidløg, og hak det. Steg løg og hvidløg i smørret i en gryde ved middel varme, til løgene er klare. Tilsæt de bagte hokkaidostykker.

Tag gryden af varmen og blend hokkaidomosen med en stavblender (kan naturligvis også blendes i en alm. blender eller foodprocessor, men det er nemmest med en stavblender).

Sæt gryden tilbage på varmen, og varm græskarmosen godt igennem. Smag til med salt og peber og servér.

Indsendt af
d.
15.01.19.
Kategori:

Hokkaidomos som tilbehør

Hokkaidomos er fantastisk tilbehør til alt fra gryderetter (i stedet for kartoffelmos), kylling eller fisk til en god bøf eller steg. Det kan også bruges som "spread" i en burger eller sandwich, og så er det også populært som babymad.

Hvor mange personer er opskriften til?

Hvis græskarmosen servéres som erstatning for kartoffelmos, så passer ovenstående mængder til 2 personer. Hvis mosen derimod servéres som en del af tilbehøret til f.eks. en god (altså sammen med andet tilbehør), så er der til 4 personer.

Indsendt af
d.
15.01.19.
Kategori: