Bradepandekage med chokolade

Rigtig lækker bradepandekage med chokolade og en dejlig svampet konsistens. Vælg selv, om du vil have chokoladestykker i kagen og smøre en lækker glasur på toppen (jeg gjorde selvfølgelig begge dele).

  • Den svampede chokoladekage bages i bradepande, så der er nok til mange.
  • Lav gerne den lækre glasur og kom ovenpå kagen.
Jeg bager altid den her svampede chokoladekage, når der skal være kage til mange. Den er altid et hit.

Chokoladeglasur, hvid glasur eller helt uden?

Du kan selv vælge, om du vil servere kagen uden glasur eller lave den lækre chokoladeglasur, som er beskrevet i opskriften. Du kan også fint lave en helt klassisk glasur med flormelis og vand og smøre på bradepandekagen.

Til 1 bradepande
  • 400 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 80 g kakaopulver
  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 500 g sukker
  • 5 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • Evt. ekstra 150 g mørk chokolade (hvis du vil have chokoladestykker i kagen)

Forslag til glasur

  • 300 g mørk chokolade
  • 150 g flormelis
  • 150 g smør

Sådan bager du en hurtig bradepandekage med chokolade

Jeg lavede kagen i en stor bradepande på 45x35 cm - se her hvis du vil bruge en lille bradepande.

Kom smør og chokolade op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Lad det køle af efterfølgende.

Sigt kakaopulver, hvedemel og bagepulver i en skål. Bland sukkeret i.

Pisk først æg og kærnemælk i dejen, og pisk dernæst den afkølede chokolade-smørblanding i.

Hak evt. ekstra mørk chokolade, og rør det i dejen, hvis du gerne vil have chokoladestykker i kagen.

Hæld dejen op i en bradepande beklædt med bagepapir, og glat den godt ud.

Bag chokoladekagen i 20-25 minutter ved 190 grader, til den lige akkurat er gennembagt.

Lækker chokolade-glasur (valgfri)

Kom mørk chokolade, smør og flormelis op i en gryde, og smelt det sammen ved lav varme. Lad glasuren køle lidt af, og smør den på kagen.

Se også:
Banankage i bradepande

Ofte stillede spørgsmål til opskriften

Se svarene på nogle af de typiske spørgsmål til opskriften herunder:

Er bradepandekagen fryseegnet?

Ja, kagen kan sagtens fryses ned. Skær den evt. i portionsstørrelser og pak dem ind individuelt, inden du fryser ned. Så er det nemt at tage lige præcis de stykker kage op, du skal bruge.

Kan man bage den i en lille bradepande?

Som udgangspunkt bages kagen i den store bradepande, der hører til ovnen. Hvis du hellere vil lave kagen i en mindre bradepande (ca. 24x32 cm), kan du halvere opskriften. Opskriften kan nemt omregnes ved at klikke på pilen lige over ingredienslisten og vælge 0.5 bradepander.

Hvordan opbevarer man bedst kagen?

Du opbevarer bedst chokoladekagen på køkkenbordet pakket godt ind i en plastikpose. Hvis du kommer kagen på køl, risikerer du, at den tørrer hurtigere ud.

Brug kagen til fødselsdag

Kagen er rigtig god at bruge som fødselsdagskage, da den er nem at bage og sagtens kan laves dagen i forvejen. Pynt den gerne med flot krymmel, fødselsdagsflag og lys.

Fakta om opskriften

Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af bradepandekagen: Ca. 38 stk. (hvis man skærer stykker på ca. 6x7 cm)

Hvor hurtig er kagen at bage?
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for chokoladekagen

pr. stykkehele portionen
Kalorier322 kcal12247 kcal
Kulhydrat30 g1145 g
Protein4 g157 g
Fedt20 g765 g


Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 38 stykker à ca. 6x7 cm. Beregningen er inklusiv både chokoladestykker og glasur, så hvis du vil spare lidt på kalorierne kan du undlade dette.

Flere lækre bradepandekager

Er du sulten efter mere kage, kan du tage et kig på disse rigtig gode bradepandekager:

Æblekage i bradepandeDrømmekage i bradepandeKanelkage i bradepande

Publiceret d.
08.04.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem