Drømmekage med havregryn

Super god variant af drømmekage med havregryn i den lækre snaskede topping i stedet for kokosmel. Kagen bliver rigtig luftig og bare rolig, der er ikke sparet på toppingen.

5,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Den super svampede drømmekage er mega nem at bage.
  • Toppingen lavet uden kokosmel men med havregryn i stedet - en anderledes og lækker variant.
Til 1 form
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt

Havregrynstopping

  • 150 g smør
  • 200 g havregryn
  • 200 g brun farin
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 dl mælk

Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt - det tager ca. 5-8 minutter.

Smelt smørret ved middel varme, og tilsæt dernæst mælken, så smørret køler af.

Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen.

Kom halvdelen af melblandingen i æggemassen, og fold det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend halvdelen af smør- og mælkeblandingen i.

Fold herefter den sidste halvdel melblanding i, efterfulgt af den sidste halvdel smør og mælk.

Kom dejen op i en lille bradepande (ca. 30x20 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lav toppingen imens.

Topping med havregryn

Kom smør, havregryn, brun farin, vaniljesukker og mælk op i en gryde, og smelt det sammen til en ensartet masse.

Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op på 250 grader.

Fordel havregrynstoppingen på toppen af kagen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag drømmekagen yderligere 5 minutter.

Se også:
Sunde havregrynskugler med dadler, kakao og mandler

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du få svar på nogle af de mest gængse spørgsmål til opskriften.

Hvordan opbevarer man bedst kagen?

Kom bradepanden med kagen i en plastikpose og lad den stå på køkkenbordet - så holder den sig frisk og svampet i et par dage.

Kan drømmekagen fryses?

Ja, kagen kan fint fryses ned. Sørg blot for at pakke den rigtig godt ind, inden du fryser den ned.

Kan man komme kakao i toppingen?

Det kan man sagtens. Tilføj ca. 3 spsk kakao og lad det smelte sammen med de øvrige ingredienser til toppingen. Så får drømmekagen en rigtig dejlig smag af chokolade.

Fakta om opskriften

Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af kagen: Ca. 10-12 stk.

Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for drømmekagen

pr. stykkehele portionen
Kalorier398 kcal4782 kcal
Kulhydrat54 g653 g
Protein6 g76 g
Fedt17 g201 g


Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 12 stykker.

Andre gode kager uden kokos

Se også disse lækre kager, der alle er uden kokos og super nemme at lave.

Æblekage i bradepandeHvid chokoladekageBanankage med chokoladeganache og nødder

Indsendt af
d.
29.11.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem