Fedtfattig gryderet med svinekød
God gryderet med svinekød og den lækreste sovs. Den er dejligt cremet og har simpelthen så meget smag, selvom den er fedtfattig.
Jeg anbefaler også de her fedtfattige gryderetter med svinekød
Inden vi går videre ned til opskriften, vil jeg også lige anbefale disse fedtfattige gryderetter med svinekød:
Sund mørbradgryde
Sunde boller i karry
Sund aftensmad (kan laves med både hakket svinekød og svinekød i tern)
Ingredienser
til 4 personer- ca. 600 g svinekød i tern (i tern eller hakket)
- 400 g gulerødder
- 300 g blomkål
- 6 dl vand
- 1 bouillonterning
- 2 tsk olie
- 2 spsk paprika (mild)
- 2 tsk karry (mild)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk tomatpuré
- 2 dl madlavningsfløde
- salt
- peber
- evt. persille til servering
Sådan laver du gryderetten
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker (de skal blendes senere). Skyl blomkålen og skær den ligeledes i grove stykker. Kom gulerødder og blomkål i en gryde sammen med vandet og bouillonterningen. Kog under låg indtil grøntsagerne er helt møre.
Varm olien op på en pande (eller en anden gryde) og tilsæt karry og svits det ved høj varme. Kom svinekød på panden og brun det godt af.
Pil løg og hvidløg. Hak begge dele fint og kom det på panden. Steg et par minutter ved middel-høj varme eller indtil løgene er klare.
Tilsæt tomatpuré og rør godt rundt. Lad det stege et minuts tid. Tilsæt paprika og madlavningsfløde.
Når gulerødderne og blomkålen i gryden er helt møre blendes de med en stavblender (vandet skal IKKE hældes fra) - du kan naturligvis også bruge en alm. blender.
Hæld sovsen med svinekød fra panden ned i gryden. Rør godt rund og smag til med salt, peber og eventuelt mere paprika.
Servér f.eks. gryderetten med ris eller kartoffelmos, eller blomkålsris eller blomkålsmos, hvis det skal være ekstra sundt.
Drys evt. med lidt friskhakket persille ved servering.
Se flere gode gryderetter med svinekød her
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for fedtfattig gryderet med svinekød
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 397 kcal | 1587 kcal |
| Kulhydrat | 21 g | 85 g |
| Protein | 37 g | 147 g |
| Fedt | 16 g | 65 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve gryderetten - ikke tilbehør såsom ris eller kartoffelmos.
Det nøjagtige næringsindhold afhænger naturligvis af kødets fedtprocent, så vælg gerne noget fedtfattigt svinekød, hvis du vil spare på kalorierne.
Kilder - se hvordan vi beregner næringsindhold