Sund gryderet med kylling
Jeg elsker den her sunde gryderet med kylling og grøntsager. Den er nem at lave og sovsen smager bare så godt.
Jeg kan også anbefale disse sunde gryderetter med kylling
Før du går ned til opskriften, vil jeg også lige slå et slag for de her sunde gryderetter med kylling:
Sund aftensmad med kylling
Kylling i karry med grøntsager
Nem gryderet med kylling og grøntsager
Hurtig aftensmad med kylling
Ingredienser
til 2 personer- 300 g kyllingefilet
- 150 g blomkål
- 200 g gulerødder
- 3 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 1 tsk olie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- evt. 100 g champignoner (kan udelades eller erstattes af flere af de andre grøntsager)
- 1 spsk paprika (mild)
- 2 spsk tomatpuré
- evt. 1 dl madlavningsfløde
- salt
- peber
- evt. persille til servering
Sådan laver du gryderetten
Skyl blomkålen og skær den i grove stykker (den skal alligevel blendes senere). Skræl gulerødderne og skær dem ligeledes i grove stykker.
Kom blomkål og gulerødder i en gryde sammen med vandet og bouillonterning. Kog under låg til grøntsagerne er helt møre.
Skær kyllingen i mundrette stykker og brun dem i olien i en gryde eller pande. Hak løg og hvidløg, og kom det ned til kyllingen.
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Kom dem ned til kyllingen.
Skær peberfrugterne i tern og kom dem ned til kyllingen. Lad det stege lidt indtil grøntsagerne begynder at være møre. Tilsæt paprika og tomatpuré og rør godt rundt.
Tilsæt madlavningsfløde.
Blend den kogte blomkål og gulerødderne, hvis de er helt møre (vandet skal IKKE hældes fra). Bland de blendede grøntsager i gryden med kylling.
Smag gryderetten til med salt, peber og evt. mere paprika.
Servér f.eks. med fuldkornspasta eller brune ris - eller blomkålsris hvis det skal være ekstra sundt.
Top evt. med finthakket persille ved servering.
Se flere idéer til sundt tilbehør til kylling
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for sund gryderet med kylling
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 383 kcal | 766 kcal |
| Kulhydrat | 27 g | 53 g |
| Protein | 39 g | 77 g |
| Fedt | 11 g | 23 g |
Næringsberegningen er inklusiv champignoner og madlavningsfløde. Beregningen omfatter kun selve gryderetten - ikke tilbehør såsom ris eller pasta.