Gryderet med ris

Super nem og lækker gryderet med ris, bacon og en virkelig god paprikasovs, der binder det hele sammen. Perfekt både som hverdagsmad og som gæstemad.

5,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Den cremede og lækre paprikasovs passer så godt til det stegte oksekød og den sprøde bacon.
  • Her er gryderetten lavet med kylling i stedet for oksekød, men du kan fint bruge andet kød.
Til 4 personer

Gryderet

  • 200 g bacontern
  • 600 g kød (f.eks. hakket oksekød, kyllingefilet, svinemørbrad eller svinekød i tern)
  • 1 løg (stort)
  • 2 gulerødder
  • 3 peberfrugter
  • 2 1/2 spsk paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 1/2 dl vand
  • 2 bouillonterninger (du kan bruge både hønse- og oksebouillon)
  • 3 1/2 dl fløde
  • salt
  • peber

Ris

  • 8 dl vand
  • lidt salt
  • 4 dl ris

Sådan laver du gryderetten

Steg baconen sprød ved middel varme. Tag det op af gryden, og læg det på fedtsugende papir.

Brun kødet af i baconfedtet. Hvis du bruger f.eks. kyllingefilet eller svinemørbrad, skal kødet skæres i tern eller mundrette stykker først.

Tag kødet op, og sæt det til side til senere. Bruger du hakket kød, kan du sagtens lade det blive i gryden.

Pil løg, og hak det fint. Skræl gulerødder og skyl peberfrugter, og skær begge dele i små tern.

Svits grøntsagerne i 5 minutter i den gryde, du har stegt kødet i.

Tilsæt paprika og koncentreret tomatpuré, og bland det godt sammen med grøntsagerne.

Hæld vand på, og smuldr bouillonterningerne over. Tilsæt fløde, det stegte kød og bacon (eller gem baconen til at drysse over retten til sidst), og krydr med salt og peber.

Lad gryderetten simre i 15-20 minutter, og kog risene imens.

Kogning af ris

Bring vandet i kog, og tilsæt lidt salt.

Kom risene i vandet, læg låg på, og skru ned, så det kun simrer.

Lad risene koge under låg i 11 minutter. Tag gryden af varmen, og lad herefter risene trække under låg i 10 minutter.

Servér de kogte ris til den lækre gryderet.

Se også:
God gryderet med kartoffelmos

Nem one pot version af retten

I stedet for at koge risene separat, kan du lave retten til en ekstra nem one pot gryderet.

Kom risene direkte i retten sammen med vandet, men tilsæt 6 1/2 dl vand i stedet for 2 1/2 dl (til 4 personer). Lad risene koge med, til de er møre - det tager ca. 20 minutter. Husk at røre rundt løbende, så risene ikke brænder på.

En ekstra nem version, hvor det hele tilberedes i samme gryde

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: bacon, paprika, fløde, grøntsager
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for retten

pr. personhele portionen
Kalorier1090 kcal4361 kcal
Kulhydrat79 g316 g
Protein49 g195 g
Fedt63 g253 g


Næringsberegningen omfatter både gryderetten og risene. Jeg brugte hakket oksekød, så det er det, jeg har regnet med.

Flere gode gryderetter med ris

Der er mange gode gryderetter, hvor ris passer super godt til, men jeg kan især anbefale disse:

Gryderet med hakket svinekødOne pot gryderet med kylling, karry og risGod gryderet med svinemørbrad

Kan også laves med kylling eller andet kød

Gryderetten er også super lækker, hvis den laves med kylling eller andet kød i stedet for oksekød.

Her er gryderetten i stedet for oksekød lavet med kylling

Indsendt af
d.
20.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem