Oksekød i fad med rodfrugtmos

Fantastisk hverdagsret med lækkert oksekødsfyld, der toppes med en grov rodfrugtmos, som bages gylden i ovnen. Ovnen klarer en stor del af arbejdet, så du ikke skal lave unødigt meget.

Til 4 personer

Rodfrugtmos

  • 600 g gulerødder
  • 400 g kartofler
  • 600 g persillerod eller pastinakker
  • 2 spsk olie
  • salt
  • peber
  • 3 1/2 dl sødmælk
  • 75 g smør

Kødfyld

  • 1 løg (stort)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 1/2 spsk dijonsennep
  • 1/2 ds hakkede tomater
  • 1 1/2 dl vand
  • 1/2 terning oksebouillon

Serveringsforslag

  • ærter

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl gulerødder, kartofler og persillerødder eller pastinakker, og skær dem i stave. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ca. 40 minutter i ovnen. Forbered kødfyldet imens.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Svits begge dele i olien ved middel varme. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt af.

Tilsæt paprika og koncentreret tomatpuré, og svits det med i et par minutter, før også dijonsennep, hakkede tomater, vand og oksebouillon tilsættes. Lad kødfyldet simre i ca. 10 minutter, og smag det til med salt og peber. Fordel kødet i bunden af et ildfast fad.

Skru ovnen op på 220 grader, og færdiggør rodfrugtmosen. Kom de bagte rodfrugter op i en skål. Tilsæt sødmælk og smør, og blend det hele til en grov mos. Smag til med salt og peber, og fordel mosen ovenpå kødet i det ildfaste fad.

Sæt fadet i ovnen, og giv det 15 minutter, til toppen af rodfrugtmosen er gylden.

Retten er rigtig lækker serveret med ærter til.

Indsendt af
d.
26.11.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.11.19.
Kategori: