Keto æblekage

Lækker æblekage, som du roligt kan kaste dig over, hvis du spiser LCHF eller keto. Den indeholder nemlig kun få kulhydrater og er lavet med mandelmel, som giver en dejlig smag.

0 stemmer  –  Stem her
  • Der er både æblestykker i dejen og dekorative skiver ovenpå keto æblekagen.
Til 1 stk
  • 1/2 vaniljestang
  • 125 g Sukrin Gold
  • 125 g smør (blødt)
  • 3 æg
  • 2 tsk kanel
  • 175 g mandelmel
  • 1 spsk Pofiber
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 dl fløde
  • 100 g æble

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud af den. Brug lidt af Sukrinen til at skille kornene ad.

Pisk vaniljesukkeret og resten af Sukrinen sammen med smørret til en lys og luftig masse.

Pisk æggene i ét ad gangen.

Vend forsigtigt kanel, mandelmel, Pofiber og bagepulver i dejen. Tilsæt fløden.

Skyl æble, og skær halvdelen i små tern og den anden halvdel i tynde skiver. Vend ternene i dejen.

Beklæd et lille fad (ca. 20x20 cm) med bagepapir, eller smør det godt. Hæld dejen op heri, og spred det ud i et lige tykt lag.

Fordel æbleskiverne pænt på toppen.

Bag æblekagen ved 190 grader i ca. 40-45 minutter.

Indsendt af
d.
14.07.21.
Kategori:

Hvor mange stykker bliver der?

Der kan blive ca. 9-10 stykker af æblekagen - afhængigt af hvor store, du skærer stykkerne.

Sukrin Gold - hvad er det?

Sukrin Gold er en sukkererstatning, der i både smag og konsistens minder om brun farin. Det består primært af polyoler, som er en type kulhydrater, der ikke optages i kroppen og påvirker blodsukkeret på samme måde som almindelig hvid sukker gør. Det er derfor super godt at bruge i keto og low carb opskrifter, hvor man gerne vil spare på kulhydraterne og bevare et stabilt blodsukker.

Hvad er Pofiber?

Pofiber er et naturligt produkt lavet af kartoffelfibre. Det er super at bruge i kager, da det binder væske og dermed kan være med til at give en god, saftig konsistens i kager, hvor der ikke bruges hvedemel til at stabilisere dejen.

Fakta om opskriften

Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Æble, kanel, mandler
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:

Hvor mange stjerner giver du?
Stem