Bagt blomkål med parmesan

Blomkål kan tilberedes på mange måder, men det smager overraskende godt, når det bliver bagt med parmesan i ovnen. De bløde stykker blomkål og den sprøde parmesan smelter sammen i munden.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeHvad kan man servere til?NæringsindholdBlomkål på 4 nye måder

starstarstarstarstar_half
4,5  –  13 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 1 hoved blomkål
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • peber
  • 100 g revet parmesanost

Skyl blomkålen og skær den i mindre buketter. Vend dem i olien - jeg kommer begge dele i en frysepose, så er det nemt at fordele olien på alle sider af blomkålen. Drys med salt og peber.

Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 45 minutter. Vend dem hvert kvarter, så de får den lækre karamelliserede overflade på alle sider. 

Tag dem ud af ovnen. Drys revet parmesan over. Jeg plejer at samle blomkålen, så den ligger lidt tæt. Så er det nemmere at drysse osten over, uden at ramme alt for meget ved siden af. Bag i yderligere 5 minutter, så osten smelter.

Servér mens de er varme.

Hvis du er vild med bagt blomkål, kan jeg også anbefale disse blomkålshotwings eller bagt blomkål med karry.

Indsendt af
d.
14.07.15.
Kategori:

Hvad kan man servere til?

Bagt blomkål er genialt tilbehør, der passer til det meste, men jeg serverer det ofte til disse følgende retter:

Lækkert italiensk farsbrødKødroulade med pesto og baconPasta i fad med tomatsovs, ost og baconBagt laks i ovn

Næringsindhold for bagt blomkål

pr. personhele portionen
Kalorier259 kcal1038 kcal
Kulhydrat5 g21 g
Protein10 g41 g
Fedt21 g84 g
Indsendt af
d.
14.07.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem