Bagt blomkål med parmesan

Blomkål kan tilberedes på mange måder, men det smager overraskende godt, når det bliver bagt med parmesan i ovnen. De bløde stykker blomkål og den sprøde parmesan smelter sammen i munden.

4,6  –  18 stemmer  –  Stem her
  • Den bagte blomkål.
Til 4 personer
  • 1 hoved blomkål
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • peber
  • 75 g revet parmesanost

Skyl blomkålen og skær den i mindre buketter. Vend dem i olien - jeg kommer begge dele i en frysepose, så er det nemt at fordele olien på alle sider af blomkålen. Drys med salt og peber.

Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 30-35 minutter. Vend dem ca. hvert 10. minut, så de får den lækre karamelliserede overflade på alle sider. 

Tag dem ud af ovnen. Drys revet parmesan over. Jeg plejer at samle blomkålen, så den ligger lidt tæt. Så er det nemmere at drysse osten over, uden at ramme alt for meget ved siden af. Bag i yderligere 5 minutter, så osten smelter.

Servér mens de er varme.

Hvis du er vild med bagt blomkål, kan jeg også anbefale disse blomkålshotwings eller bagt blomkål med karry.

Indsendt af
d.
14.07.15.
Kategori:

Video: Blomkål i ovn med ost

Se hvor nemt det er, at lave ovnbagt blomkål med smeltet ost på toppen, som giver en fantastisk smag og en dejlig karamelliseret overflade:


Hvad kan man servere til?

Bagt blomkål er genialt tilbehør, der passer til det meste, men jeg serverer det ofte til disse retter:

Lækkert italiensk farsbrødKødroulade med pesto og baconPasta i fad med tomatsovs, ost og baconBagt laks i ovn

Blomkålene er lavet med inspiration fra det italienske køkken, så de passer især godt til retter med et italiensk strejf.

Fakta om opskriften

Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Smagsprofil: Ost, salt, umami

Næringsindhold for bagt blomkål

pr. personhele portionen
Kalorier259 kcal1038 kcal
Kulhydrat5 g21 g
Protein10 g41 g
Fedt21 g84 g
Hvor mange stjerner giver du?
Stem