Marinade til nakkefilet og nakkekoteletter

2 virkelig gode marinader til nakkekoteletter og nakkefilet, der giver masser af lækker smag til kødet. Vælg selv, om det skal være en BBQ-marinade eller en allround marinade med hvidløg - de er begge gode, uanset om det er til stegning på grill, i ovn eller på pande.

  • Vælg imellem to lækre marinader, der giver en rigtig god smag til din nakkefilet eller lækre nakkekoteletter.
Kødet får en helt fantastisk smag, når det marineres i disse drøngode marinader.
Til 4 personer

Valgmulighed 1: BBQ-marinade

  • 1 spsk brun farin
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 tsk paprika
  • 1/2 spsk hvidvinseddike eller almindelig eddike
  • 1 tsk hvidløgspulver (kan undlades)
  • evt. 1 spsk sojasauce eller den halve mængde salt
  • peber

Valgmulighed 2: Allround marinade

  • 2 fed hvidløg (små)
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk timian eller rosmarin
  • 1 1/2 tsk oregano
  • evt. 2 tsk honning
  • 1 1/2 tsk salt
  • peber

Sådan laver du marinaderne til nakkefilet og nakkekoteletter

De to marinader er hurtige at lave, men det varierer, hvor lang tid kødet skal marinere for at få nok smag.

Laver du BBQ marinaden, kan kødet steges med det samme, men laver du allround marinaden, er det bedst, at kødet trækker minimum 30 minutter (eller op til 24 timer) i køleskabet for at få nok smag.

Mulighed 1: Barbecuemarinade

Rør alle ingredienserne sammen, og krydr godt med peber.

Smør nakkefileten eller nakkekoteletterne godt ind i marinaden. BBQ-marinaden hænger godt fast på kødet, så du kan sagtens tilberede det med det samme. Har du god tid kan du dog med fordel lægge det på køl og marinere op til 24 timer, så det kan trække ekstra meget smag.

Mulighed 2: God allround marinade

Pres hvidløgene eller riv dem fint. Bland hvidløg sammen med de øvrige ingredienser, og krydr godt med peber.

Læg nakkekoteletterne eller nakkefileten i marinaden, og vend det godt rundt. Lad det marinere på køl i minimum 30 minutter, men gerne længere (op til 24 timer).

Se også denne spændende ølmarinade, der giver en rigtig lækker smag til svinekød.

Hvor meget kød er der marinade til?

1 portion marinade (til 4 personer) passer til 4 nakkekoteletter eller 1/2 nakkefilet. Står du og skal tilberede en hel nakkesteg, skal du derfor sørge for at fordoble mængderne.

Gyros marinade til nakkefilet og nakkekoteletter

Du kan lave den lækreste gyros marinade ved at tilsætte 75 g græsk yoghurt eller yoghurt naturel og 1 tsk stødt koriander (til 4 personer) til allround marinaden. Syren i yoghurten er med til at nedbryde fibrene i kødet, så du får ekstra mørt og saftigt svinekød, men det kræver, at du lader kødet marinere i minimum et par timer.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det amerikanske køkken og det italienske/græske køkken
Smag: Barbecue, hvidløg, honning
Arbejdstid i køkkenet:
Tid til marinering: 30 minutter og op til 24 timer (medmindre du laver BBQ-marinaden, som kan tilberedes med det samme)

Næringsindhold for BBQ-marinaden

pr. personhele portionen
Kalorier25 kcal101 kcal
Kulhydrat4 g18 g
Protein1 g4 g
Fedt0 g1 g


Næringsindhold for allround marinaden

pr. personhele portionen
Kalorier54 kcal428 kcal
Kulhydrat2 g15 g
Protein0 g1 g
Fedt5 g41 g


Det er kun ca. halvdelen af allround marinaden der hænger fast på kødet, og som man dermed spiser. Næringsberegningen tager højde for dette.

3 andre gode opskrifter på marineret svinekød

Se 3 andre lækre bud på nakkefilet eller nakkekoteletter med masser af smag herunder:

Pulled pork af nakkefilet i stegesoPulled pork af nakkekoteletter i stegesoKoteletter på grill (med/uden skaft)

Du kan også finde mere inspiration til marinader i denne opskrift på marinade til svinemørbrad og svinekød.

Publiceret d.
17.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem