Marinade til koteletter

Rigtig god opskrift på marinade til koteletter i 3 lækre og hurtige varianter - vælg mellem en lækker BBQ paprikamarinade, en god honning-sennep marinade eller en hvidløgsmarinade med friske krydderurter.

  • Der er mega meget smag i de tre lækre marinader, der rigtig forkæler et par koteletter
Slut med kedelige koteletter. Med disse lækre marinader får dine koteletter masser af smag.
Til 2 personer

Mulighed 1: BBQ paprikamarinade

  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 tsk brun farin
  • 1 fed hvidløg (lille)
  • 2 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • peber

Mulighed 2: Honningmarinade

  • 1 spsk honning
  • 1/2 spsk sennep (evt. groft)
  • 1/2 spsk balsamico (du kan også bruge almindelig eddike i stedet for)
  • evt. 1/2 tsk timian (frisk eller tørret)
  • 2 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • peber

Mulighed 3: Hvidløgsmarinade

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk timian eller rosmarin (jeg brugte en blanding - du kan også bruge tørret)
  • 2 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • peber

Mulighed 1: BBQ marinade til koteletter

Bland paprika, tomatpuré og brun farin sammen. Pres hvidløg i, og tilsæt olivenolie.

Krydr marinaden med salt og peber.

Mulighed 2: Honning-sennepsmarinade

Rør honning, sennep og balsamicoeddike sammen. Tilsæt evt. timian.

Rør olien i, og krydr med salt og peber.

Mulighed 3: Hvidløgsmarinade med krydderurter

Pil hvidløg, og pres det eller riv det på den fine side af rivejernet. Hak frisk timian eller rosmarin fint.

Bland hvidløg, krydderurter og olie sammen, og krydr med salt og peber.

Se også denne lækre ølmarinade eller tag et kig på denne nemme marinade til nakkekoteletter og nakkefilet.

Når du skal tilberede de marinerede koteletter

Du kan tilberede de marinerede koteletter på forskellige måder - se hvordan herunder:

Tilberedning i ovn

Start gerne med at brune koteletterne af 1 minut på hver side på en pande, så kødet får en ordentlig stegeskorpe og forsegles. Kom koteletterne op i et ildfast fad med resten af marinaden, og steg dem ved 225 grader i 15-20 minutter. Vend dem gerne et par gange undervejs, så de bliver dækket godt af den gode marinade.

På panden

Tag svinekoteletterne op af marinaden, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Brun dem af ved høj varme i olie i 1 minut på hver side. Skru herefter ned på middel varme, og steg yderligere 2-3 minutter på hver side, til de er lige akkurat gennemstegt. Den præcise stegetid afhænger af, hvor tykke koteletterne er.

Pensl gerne koteletterne med den overskydende marinade løbende, imens de steger.

På grillen

Se her hvordan du bedst griller koteletter.

Undervejs i grillningen, kan du med fordel pensle noget af den overskydende marinade på koteletterne, så de får ekstra meget smag.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det amerikanske køkken, det danske køkken og det italienske/græske køkken
Smag: Barbecue, honning, hvidløg
Arbejdstid i køkkenet:
Tid til marinering: Min.

Næringsindhold for paprikamarinaden

pr. personhele portionen
Kalorier107 kcal214 kcal
Kulhydrat4 g7 g
Protein0 g1 g
Fedt10 g20 g


Det er ikke al paprikamarinaden der hænger fast på kødet under tilberedningen (og man spiser derfor ikke al marinaden). Næringsberegningen tager højde for dette.

Næringsindhold for honning/sennepsmarinaden

pr. personhele portionen
Kalorier114 kcal229 kcal
Kulhydrat7 g14 g
Protein0 g0 g
Fedt10 g19 g



Det er ikke al honning/sennepsmarinaden der hænger fast på kødet under tilberedningen (og man spiser derfor ikke al marinaden). Næringsberegningen tager højde for dette.

Næringsindhold for hvidløgsmarinaden

pr. personhele portionen
Kalorier80 kcal159 kcal
Kulhydrat1 g1 g
Protein0 g0 g
Fedt8 g17 g



Det er ikke al hvidløgsmarinaden der hænger fast på kødet under tilberedningen (og man spiser derfor ikke al marinaden). Næringsberegningen tager højde for dette.

Publiceret d.
25.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem