Salat til fisk

Rigtig lækker salat til fisk, der byder på en frisk blanding af spidskål, agurk og forårsløg samt en cremet dressing med citron og dild.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Sprød og cremet - den helt rigtige kombination til et lækkert stykke fisk.
  • De ristede hasselnødder pynter flot på salaten
Til 3 personer
  • 100 g hasselnødder
  • 1/2 spidskål eller grøn salat
  • 1/2 agurk
  • 1/2 bdt forårsløg
  • 150 g ærter (eller asparges)

Dressing

  • 200 g creme fraiche
  • 50 g mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 bdt dild
  • evt. 2 spsk cornichoner
  • salt
  • peber

Rist hasselnødderne på en tør pande. Kom nødderne op i et rent viskestykke, og gnid skallerne af. Hak hasselnødderne groft.

Skyl spidskål, og snit det helt fint. Skyl agurk, flæk den på langs, og skrab kernerne i midten ud. Skær agurken i tynde skiver.

Skyl forårsløg, og snit dem fint.

Overhæld ærterne med kogende vand, lad dem stå 1 minut, og hæld vandet fra. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger asparges, skal du knække de træede ender af og kassere dem. Skær aspargesene i mundrette stykker, og tilbered dem på samme måde som ærterne.

Bland spidskål, agurk, forårsløg og ærter sammen i en skål.

Dressing

Rør creme fraiche, mayonnaise og citronsaft sammen.

Skyl dild, og hak det fint. Hak evt. også cornichoner fint, hvis du vil have dem i dressingen.

Rør dild og evt. cornichoner i dressingen, og smag den til med salt og peber.

Vend dressing og grøntsager godt sammen, og drys med de hakkede hasselnødder på toppen.

Står menuen på laks, kan jeg også anbefale denne lækre salat til laks.

Indsendt af
d.
04.11.21.
Kategori:

Hvis du vil bruge grøn salat i stedet for spidskål

Du kan sagtens erstatte spidskål med grøn salat. I så fald skal du bruge 50 g grøn salat i stedet for 1/2 spidskål til tre personer.

Hvis du bruger grøn salat, er det bedst at servere dressingen ved siden af salaten, så den ikke bliver slatten.

Du får en mere let salat hvis du bruger grøn salat i stedet for spidskål

Hvilken slags fisk kan jeg servere til salaten?

Salaten passer rigtig godt til alt slags fisk, og du kan finde masser af inspiration her:

Nemme opskrifter på laks i ovnLækre opskrifter på fiskefrikadellerSprøde fiskefileter med kartofler og persillesovs

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Næringsindhold for salaten

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier153 kcal537 kcal1611 kcal
Kulhydrat4 g15 g45 g
Protein3 g12 g36 g
Fedt13 g46 g139 g


Næringsberegningen er inkl. dressingen.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem