Små frikadeller
De her lækre små frikadeller er helt perfekte til f.eks. buffet og tapas, eller hvis de traditionelle af slagsen bare skal have et lille twist. Minifrikadellerne er pakket med dejlig smag og kan sagtens fryses ned, så der er til en anden god gang.
- 1 1/4 dl mælk
- 1/2 hønsebouillonterning
- 500 g hakket svinekød
- 2 tsk salt
- 1 løg
- 1 æg
- 2 spsk havregryn
- 1 spsk worcestershire sauce
- 1 1/2 spsk mel
- peber
Til stegning
- smør
- olie
Lun mælken i en kasserolle, og opløs bouillonterningen heri. Sæt det til side, og lad det køle af.
Kom det hakkede svinekød op i en skål, og rør det sejt med salt. Lad det hvile i 10 minutter.
Riv løget, og rør det i kødet sammen med mælken, æg, havregryn og worchestershiresauce. Rør melet i, og krydr godt med peber. Lad frikadellefarsen hvile i 20 minutter.
Smelt rigeligt med smør på en pande ved middel varme. Lad det bruse af, og tilsæt herefter lidt olie. Form farsen til små frikadeller, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Steg gerne frikadellerne ad flere omgange, så panden ikke bliver overfyldt, for så får de ikke en ordentlig stegeskorpe. Kom evt. mere smør og olie på panden, hvis der mangler.