Svinemørbrad i fad

Lækker svinemørbrad i fad med en skøn, cremet paprikasovs og sprød bacon på toppen. Retten steges færdig i ovnen, så der er tid til at lave masser af lækkert tilbehør til.

  • Lidt persille på toppen pynter flot og smager dejligt
  • Fantastisk svinemørbrad i fad i den lækreste sovs.
  • De svitsede løg og peberfrugt kommes op i et ildfast fad
  • Mørbradbøfferne kommes ovenpå.
  • Den færdige ret med sprøde baconskiver på toppen.

Til 4 personer

Evt. tilbehør

Steg bacon på panden, til det begynder at tage lidt farve. Det skal ikke være stegt helt færdigt.

Hak løg fint, og skær peberfrugter i tern. Tag bacon op, og læg det på fedtsugende papir. Kom løg og peberfrugt på panden, og svits det i baconfedtet ved middel varme, til løgene begynder at blive gennemsigtige.

Klargør imens svinemørbrad ved at fjerne bimørbrad, sener og det værste fedt. Skær hver mørbrad i ca. 3 cm tykke bøffer. Pres bøfferne lidt fladere med håndfladen, og krydr godt med salt og peber.

Læg de svitsede løg og peberfrugt op i et ildfast fad, og stil det til side.

Skru op for varmen under panden, og kom smør på. Brun mørbradbøfferne godt på begge sider, så de får en god stegeskorpe. Gør det gerne af to omgange, så der ikke er for mange bøffer på panden på én gang. Kom bøfferne ovenpå løg og peberfrugt i det ildfaste fad.

Kog panden af med madlavningsfløden i to minutter, og kom hønsebuillonterning, timian, paprika og tomatpuré i. Lad det simre i fem minutter, og hæld det derefter over bøfferne i det ildfaste fad. Læg baconskiverne ovenpå, og kom fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, indtil mørbradbøfferne er gennemstegte.

Svinemørbrad i fad kan serveres med f.eks. ris eller kartoffelmos og et stykke godt brød til.

Indsendt af
d.
15.12.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.