Za'atar krydderi opskrift
Rigtig god opskrift på za'atar krydderi med den helt rigtige smag. Den er både dejligt krydret og har et let syrligt strejf.
Ingredienser
til 1 portion- 3 spsk sesamfrø
- 3 spsk spidskommen (gerne hele frø, men du kan også bruge stødt)
- 3 spsk sumak (hvor kan jeg købe det?)
- 2 spsk tørret oregano
- 1 tsk salt
Sådan laver du za'atar krydderi
- Start gerne med at riste sesamfrø og hel spidskommen på en tør pande, til sesamfrøene har fået lidt farve. Det kan godt undlades, men ristningen giver ekstra smag til krydderiblandingen. Hvis du bruger stødt spidskommen, skal det ikke ristes.
- Stød sesamfrø og spidskommen i en morter, eller blend det i en minihakker, til du har en fin konsistens.
- Bland det sammen med sumak, oregano og salt.
- Opbevar din za'atar krydderiblanding i et lufttæt krydderiglas eller lignende. Så kan det holde sig i lang tid.
Se også:
Hjemmelavet taco krydderi
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål herunder:
Hvor kan jeg købe sumak?
Du kan købe sumak i større supermarkeder (f.eks. Føtex og Bilka) eller specialbutikker, men du kan naturligvis også finde det online.
Kan jeg lave krydderiblandingen uden sumak?
Nej, sumak kan ikke undlades. Det er en vigtig ingrediens i blandingen, der giver det syrlige strejf, som er kendetegnende for za'atar.
Hvad kan jeg bruge za'atar til?
Za'atar er rigtig lækkert at drysse over f.eks. salater, men det giver også stegte eller bagte grøntsager et lækkert pift. Prøv det f.eks. på disse:
Stegt blomkålStegte auberginerHasselback gulerødder
Du kan også bruge det til at marinere forskellige slags kød eller som ekstra krydderi på saltmandler.
Fakta om opskriften
Måltid: Krydderi
Oprindelse: Det arabiske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for za'atar
Kalorier: 407 kcal
Kulhydrater: 29 gram
Fedt: 29 gram
Protein: 14 gram