Arabiske Retter - Opskrifter på Arabisk Mad

Det arabiske køkken er sprængfyldt med lækre retter, som også har vundet frem herhjemme. Tænk bare på Shawarma, falafel eller hummus. Se disse og mange andre skønne opskrifter på arabisk mad.

Durumrullen skal rulles sammen med fyldet og kan spise både kold og varm
Durumrulle med kylling opskrift

Virkelig nem opskrift på hjemmelavede durumruller med kylling, salat, tomat, løg og dressing. De smager til forveksling som dem, man kan købe i den lokale shawarmabiks.

En lækker og letlavet hummus.
Hummus - Opskrift på hummus

En traditionel hummus, skøn til kylling og div. kødretter, men også god som smørbart pålæg, i pita- eller fladbrød eller som en sund dip.

Pitabrød med et strejf af indien.
Shawarma m/ pitabrød

Lav din egen shawarma i pita med marineret kød, friske grøntsager og hjemmelavet dressing. Kan sagtens serveres som en spændende hovedret, som også børnene vil elske.

Falafel her serveret med youghurtdressing.
Falafel

Falafel er en slags sprød, vegetarisk frikadelle, som er meget udbredt i Mellemøsten, men også er blevet rigtig populær herhjemme. Lav det selv med vores opskrift.

Her har jeg serveret baba ghanoush i en lille skål og pyntet med mynteblade.
Baba ghanoush

Smag et strejf af mellemøsten med denne eksotiske baba ghanoush - en dip lavet af bl.a. ovnbagt aubergine, olivenolie, hvidløg og frisk mynte.

Fatayerne med fyld af spinat.
Vegetariske fatayer

Fatayer spises meget i mellemøsten. Her er det en af de klassiske varianter med spinatfyld.

Der er masser af persille og evt. mynte i dressingen, som smager rigtig godt sammen med falaflerne.
Dressing til falafel

Cremet og lækker dressing, der passer rigtig godt til falafel, da den er proppet med krydderurter og har et dejligt strejf af hvidløg.

Spændende salatopskrift.
Couscoussalat

Opskrift på couscoussalat som er både sund og velsmagende. Fyldt med lækre ingredienser.

Hummus med avocado, koriander og en let, creamy tekstur.
Hummus med avocado og koriander

Hummus med avocado og koriander er nemt at lave og utroligt alsidigt. Server den som prægtigt tilbehør til middagen, som sund dip eller anvend som smørepålæg.

Med lidt chili på toppen får din hummus en gylden glød.
Hummus med chili

Den traditionelle, elskede hummus med et dekorativt drys chili. Brug den som dejlig dip til f.eks. grøntsagsstænger, smør den på brød eller server som tilbehør.

Mynten giver tomatsalaten er frisk pift - både for øjne og gane.
Libanesisk tomatsalat med mynte

Simpel, men dejligt frisk tomatsalat med et libanesisk præg i form af mynte og citron, som passer fortrinligt sammen med agurken og tomaterne.

Tomat og quinoa i flot, grønt selskab.
Tabouleh med quinoa

Mellemøstlig salat med persille, mynte og masser af smag. Denne tabouleh laves med quinoa, og der medfølger også en opskrift på dressing, der passer til.

Her er bulgursalaten serveret sammen med honningmarineret kylling.
Bulgursalat med tomat og agurk

En skøn, sund og smuk salat med bulgur og saftige grøntsager. Tilbehør med tyngde, hvis milde udtryk går godt til langt de fleste hovedretter.

Humusen kan f.eks. bruges som dip eller smørepålæg.
Humus

Nem og populær opskrift på humus, hvor du ikke behøver at sætte kikærterne i blød. Humusen kan f.eks. bruges som dip eller smørepålæg.