Gulerødder som tilbehør

De lækreste hasselback gulerødder, der er perfekte som tilbehør. De toppes med smør, honning, citron og timian, som smelter ned i gulerødderne og giver dem en god glasering og en dejlig smag.

  • De færdige hasselback gulerødder, der skal serveres som tilbehør til en god ret.
  • Smør, honning, citronsaft og timian giver masser af smag til rødderne.
Jeg har sjældent fået så lækre gulerødder. Nøj, de er gode.
Til 2 personer
  • 400 g gulerødder
  • 30 g smør (blødt)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk frisk timian (eller tørret)
  • salt
  • peber

Sådan laver du gulerødder der er perfekte som tilbehør

Skræl gulerødderne. Er det nogle store gulerødder, du bruger, skal du flække dem på langs, så de ikke er helt så tykke.

Skær en masse riller i gulerødderne, men pas på, at du ikke skærer hele vejen igennem.

(Hvis du har travlt i køkkenet, kan du undlade at skære rillerne, men de er med til at give nogle ekstra lækre gulerødder, da smørret bedre kan trænge ned i dem og give smag og glasere dem hele vejen igennem. Har du tiden, er det derfor helt sikkert at foretrække at skære rillerne, men det kan undlades, hvis du er tidsnød)

Kom gulerødderne op i et ildfast fad, hvor de kan ligge tæt op ad hinanden.

Rør det bløde smør sammen med citronsaft og honning. Hak timianen groft, og rør det i smørret. Fordel smørret ovenpå gulerødderne, og drys med salt og peber.

Sæt fadet i ovnen, og bag gulerødderne i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Tag fadet ud af ovnen, og skru temperaturen op på 250 grader varmluft.

Brug en ske til at øse noget af honning-smørret fra fadet over de bagte gulerødder, så de kan blive godt glaserede. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag yderligere 5 minutter, til gulerødderne er gyldne og møre.

Servér de honningbagte gulerødder som tilbehør til alle former for kød eller brug dem i en dejlig salat.

Se også hvordan du laver de lækreste stegte gulerødder på panden.

Kan man lave hasselback gulerødder på grill?

Det kan man godt, men så fungerer det bedst at pakke gulerødderne ind i stanniolpakker sammen med smørret og dernæst komme dem på grillen.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for de glaserede gulerødder

pr. personhele portionen
Kalorier188 kcal375 kcal
Kulhydrat16 g31 g
Protein2 g4 g
Fedt12 g23 g

Flere lækre grøntsager der er gode som tilbehør

Er du på jagt efter mere lækkert tilbehør, kan du tage et kig på denne opskrift på grøntsager til bøf, oksemørbrad og andet kød. I den opskrift bages forskellige grøntsager også som hasselback, og resultatet er super lækkert. Derudover kan jeg også anbefale disse nemme opskrifter:

Gulerodsfritter med parmesanGrønne asparges som tilbehør til kødLækker salat med ovnbagte gulerødder

Publiceret d.
13.04.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem