Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Sauce og Sovs - Opskrifter på sauce og sovs

Opskrifter på sauce og sovs. Prøv vores mange opskrifter på lækre saucer og sovs såsom bearnaisesauce, whisekysauce eller persillesovs. Så kan du gøre enhver ret spændende og lækker.

  • Tomatsauce
        Kan f.eks. serveres til frikadeller og kogte kartofler.
        Persillesovs

        Alle kan indimellem savne en god, gammeldags persillesovs. Anvend på traditionel vis til stegt flæsk og kartofler eller server f.eks. til diverse fiskeretter.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 bdt persille
        • 50 g margarine
        • 50 g mel
        • ca. 1/2 l mælk
        Med denne opskrift er det nemt at lave brun sovs.
        Brun sovs

        Ønsker du at lave en god brun sovs til dine frikadeller, steg eller lignende så er vores opskrift lige sagen. Den viser hvordan man på en simpel måde kan får den helt rigtige konsistens og smag.

        Smugkig på ingredienser
        • 30 g smør
        • 30 g hvedemel
        • 5 dl vand
        • kulør
        • 1 bouillonterning (okse- eller svin)
        • salt
        Whiskysaucen med dens karakteristiske gyldne farve.
        God hjemmelavet whiskysauce

        En suveræn opskrift på hjemmelavet whiskysauce efter alle kunstens regler. God til mange kødretter med lækre kartofler.

        Smugkig på ingredienser
        • 1/2 løg
        • 3 spsk smør
        • 1 dl æbleeddike
        • 5 dl oksefond (eller kalvefond)
        • 2 dl piskefløde
        • 1 1/2 dl whisky
        • 2 spsk hvedemel
        • 1 dl vand
        • lidt kulør
        • salt
        • peber
        Der skal kun bruges mel og vand til meljævningen
        Meljævning

        Nem meljævning, som kan bruges, når du vil jævne sovsen og få en dejlig tyk konsistens.

        Smugkig på ingredienser
        • 3 spsk mel
        • 3 spsk vand eller mælk
        Rødvinsglacen kan f.eks. serveres til kødretter.
        Rødvinsglace

        Lav rødvinsglace i stedet for almindelig sauce, hvis du gerne vil gøre middagen lidt mere gourmetagtig. Den kraftfulde smag er lækker til de fleste stege og bøffer.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 dl rødvin
        • 1 dl balsamico
        • 1 vaniljestang
        • 1 knsp sukker
        • salt
        • peber
        Med eller uden krydderurter så er saucen perfekt til fisk
        Sovs til fisk

        Lækker cremet sovs med fløde og en mild smag af citron, der passer virkelig godt til al slags fisk. Bestem selv, om du vil have krydderurter i din sovs.

        Smugkig på ingredienser
        • 40 g smør
        • 4 spsk mel
        • 6 dl bouillon (både grøntsags-, hønse- og fiskebouillon kan bruges)
        • 1 dl fløde
        • 1 spsk citronsaft
        • evt. dild
        • evt. persille
        • salt
        • peber
        Står menuen på en lækker bøfsandwich eller hakkebøffer er den her lækre sovs perfekt til.
        Sovs til hakkebøf og bøfsandwich

        Virkelig lækker brun sovs, der passer perfekt til saftige hakkebøffer eller en god bøfsandwich. Super nem at lave og klar på 10 minutter.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 dl vand
        • 2 oksebouillonterninger
        • 1 dl fløde
        • 3 spsk majsstivelse (maizena)
        • ekstra 3 spsk vand til at opløse maizenaen i
        • salt
        • peber
        Annonce
        De tre lækre sovser, der passer helt perfekt til forskellige typer af hamburgerryg.
        Sovs til hamburgerryg

        3 lækre sovser, der passer helt perfekt til hamburgerryg og skinke, hvad enten det er kogt, røget eller glaseret en af slagsen, der er på menuen.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 hønsebouillonterning
        • 1 dl kogende vand
        • 25 g smør
        • 2 1/2 spsk hvedemel
        • 3 dl mælk
        • salt
        • peber
        • evt. 1 knsp revet muskatnød
        • evt. lidt citronsaft
        • 1 hønsebouillonterning
        • 1 dl kogende vand
        • 25 g smør
        • 2 1/2 spsk hvedemel
        • 3 dl mælk
        • 1 1/2 spsk dijonsennep
        • salt
        • peber
        • evt. lidt citronsaft
        • 1 hønsebouillonterning
        • 3 dl kogende vand
        • 25 g smør
        • 2 1/2 spsk hvedemel
        • 1 dl fløde
        • kulør
        • salt
        • peber
        Den lækre karrysovs med fløde, der gør den dejligt cremet.
        Karrysovs med fløde

        Rigtig god karrysovs med fløde, der er helt suveræn til mange lækre hverdagsfavoritter såsom boller i karry og andre ris- eller nudelretter.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 løg (små)
        • 50 g smør
        • 2 spsk karry
        • 50 g mel
        • 6 dl hønsebouillon
        • 2 dl fløde
        • 1 1/2 tsk sukker
        • 1 spsk eddike
        • salt
        • peber
        Her er rødvinssaucen serveret til en god bøf, kartoffelkugler og gulerodssalat.
        Rødvinssauce

        En dejlig og alsidig rødvinssauce med reven gulerod og hakket løg. Velegnet såvel til hverdag som til fest, serveret til alt fra en god bøf til steg.

        Smugkig på ingredienser
        • 1/2 dl rødvin
        • 1/4 løg
        • 2 dl oksebouillon
        • 10 g margarine
        • 1/4 gulerod
        • 1 spsk hvedemel
        • 1 laurbærblad
        • 1/4 dl tomatpuré
        • 1 knsp timian
        Saucen serveres selvfølgelig bedst varm.
        Bearnaisesauce

        Kan du heller ikke få nok af bearnaisesauce, så følg denne opskrift på den klassiske sauce, som alle elsker.

        Smugkig på ingredienser
        • 125 g smør
        • 6 pasteuriserede æggeblommer
        • 1 1/2 dl bouillon
        • 1 spsk estragon
        • 1 spsk hvidvinseddike
        • evt. lidt fløde
        • salt
        • hvid peber
        Man kan evt. undlade baconternene, hvis retten skal være vegetarisk.
        Chilisauce - Opskrift på chilisauce

        Nem opskrift på chilisauce med masser af smag. Serveres med pasta, parmesanost og sprøde bacontern.

        Smugkig på ingredienser
        • 3 spsk olivenolie
        • 3 fed hvidløg
        • 1 tsk chilipulver
        • basilikum
        • 2 spsk hvidvinseddike
        • 1 1/2 spsk sukker
        • 2 ds flåede tomater
        • salt (efter behag)
        • 2 pk bacontern
        • 400 g frisk pasta
        • parmesanost
        Den lækre gorgonzolasauce er her serveret med tortellini
        Gorgonzolasauce til pasta

        Nem og lækker opskrift på gorgonzolasauce til pasta. Smagen er både intens og frisk, og saucen er dejligt cremet.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 løg (lille)
        • 1 spsk olivenolie
        • 2 1/2 dl piskefløde
        • 125 g gorgonzola
        • 1/2 citron
        • salt
        • peber
        • 400 g pasta
        Whiskeysaucen kan serveres til de fleste kødretter.
        Nem whiskysauce med rosmarin

        Så nemt er det at lave sin egen whiskysauce med rosmarin, og den smager så meget bedre, end dem man køber.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 ds tomatpuré (lille)
        • sukker
        • peber
        • 100 g smør
        • salt
        • 2 tsk rosmarin
        • 2 1/2 dl piskefløde
        • 2 spsk whisky
        Chilisovsen kan både nydes varm og kold.
        Chilisovs

        Smag chilisovsen, der forener det stærke fra chilien med en dejlig sødme. Kan serveres til alt fra en god bøf til mexicanske pandekager.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 ds hakkede tomater
        • 1 rød chili eller grøn chili
        • 4 spsk hvidvinseddike
        • 1 æble
        • 1 løg
        • 1 1/2 dl rodfrugter (f.eks. hakket selleri eller pastinak)
        • 2 spsk brun farin
        • 1 tsk salt
        • 1 tsk kanel
        • 1 knsp nelliker
        • 1 knsp cayennepeber
        1. 1
        2. 2
        3. 3
        4. Næste »
        Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

        © HEPHEY ApS 2002-2025