Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Hovedretter - side 24

  • Herremad
        Også velegnet som tilbehør til en god bøf.
        Grøntsager med mozzarella

        Hvem kan modstå smagen af bagte grøntsager, dækket med gylden mozzarella, serveret med en frisk salat og en kold øl?

        Smugkig på ingredienser
        • 4 kartofler (skrællede og i skiver)
        • 5 tomater (i skiver)
        • 3 zittauerløg (snittede)
        • tørret basilikum
        • salt
        • peber
        • 2 dl grøntsagsbouillon eller fond
        • 1 dl madlavningsfløde
        • 3 kugler mozzarella ost (i skiver)
        • 2 nektariner (modne og i både)
        • 1 agurk (skrællet og i skiver)
        • 1 bdt forårsløg (snittede)
        • 4 kiwier (i skiver)
        Lækker italiensk-inspireret fiskeret.
        Hellefisk med pesto

        Gør nemt og stressfrit din hellefisk lidt mere spændende med grøn pesto og en flot risblanding, som altsammen bages i ovnen. Det kan umuligt gå i fisk.

        Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
        • 600 g hellefisk
        • 300 g risblanding (med ærter, majs og rød peber)
        • grøn pesto
        • rasp
        • 4 dl tomatjuice
        • peber (Nykværnet)
        Hjortebøfferne er her serveret med pommes rösti og salat.
        Hjortebøffer med sherrysauce

        Vælg vildt, det er vildt lækkert. Og overrask familien med en anderledes aftensmenu, som står på hjortebøffer, sherrysauce og smørstegte tyttebær.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 stk hjortebøf
        • 30 g smør
        • 1/2 tsk salt
        • peber
        • 2 1/2 dl oksebouillon
        • 1/2 dl tør sherry
        • 1 1/2 dl fløde
        • 1 1/2 tsk majsstivelse
        • 2 tsk rosmarin
        • 1/2 tsk salt
        • kartofler (f.eks. dem her der er gode som tilbehør til hjorte- og krondyrfilet)
        • 300 g tyttebær
        • 15 g smør
        • 1 dl sukker
        Indbagt laks med spinat, rød peber og løg.
        Indbagt laks med spinat

        Hjemmelavet, indbagt laks med spinat er en helt fantastisk hovedret. Det er nemt og lækkert, især serveret med ovnkartofler og en god hollandaise sauce.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 laksefileter
        • 4 butterdejsplader
        • 1/2 løg (finthakket)
        • 1 fed hvidløg (finthakket eller presset)
        • ca. 9 kugler frossen helbladet spinat
        • 1/2 rød peberfrugt
        • 3/4 dl madlavningsfløde 18%
        • lidt salt
        • lidt peber
        • lidt spidskommen
        • olie til stegning
        • æg til pensling
        And på en eksotisk måde.
        Ingefær-and

        Det behøver ikke være besværligt at lave noget ekstraordinært. Prøv andestykker med ingefær-sauce og server retten pænt pyntet med citron og forårsløg.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 stykker and (f.eks. andebryster eller -lår).
        • 1 spsk citronsaft
        • 4 spsk blommesyltetøj (eller abrikos- eller appelsinsyltetøj)
        • 1 fed hvidløg (presset)
        • 2 tsk chilisauce
        • 2 1/2 cm ingefær (revet)
        • 1 citronskal (revet)
        De italiensk marinerede bøffer er her serveret med kartofler og farverig salat.
        Italiensk marinerede grillbøffer

        Server de italiensk marinerede bøffer med f.eks. nye kartofler, frisk salat og svampesovs. Så har du en forrygende middag til hverdag eller festligt selskab.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 bøffer af oksekød, lam eller kalv
        • 1 1/2 spsk frisk rosmarin
        • 1 1/2 spsk frisk salvie
        • 1 spsk frisk timian
        • 2 1/2 fed hvidløg
        • 1 spsk koriander
        • 2 1/2 spsk balsamico (rødvinseddike)
        • 2 1/2 spsk sojasauce
        • 1 spsk citronsaft
        • 1/2 dl olivenolie
        • salt
        • peber
        Jambalaya stammer oprindeligt fra det franske kvarter i New Orleans.
        Jambalaya

        En herlig opskrift på den kendte cajun ret jambalaya. Den er fyldt med lækre ingredienser og serveres rygende varm til ris.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 dl ris
        • 3 dl fiskebouillon til at koge risene i
        • 300 g rejer (pillede)
        • 200 g kogt skinke
        • 1 løg (stort)
        • 1 grøn peberfrugt
        • 20 g smør
        • 1 fed hvidløg
        • 2 spsk hvedemel
        • 4 dl tomatjuice
        • 1 kvist timian
        • salt
        Annonce
        Fad med kalkun og andre lækre ting.
        Kalkun i fad

        Kalkun i fad er en ret fyldt med lækkert kalkunkød, naturligvis, samt broccoli, bacon og champignon. Serveres med frisk salat, flutes og en kold øl.

        Smugkig på ingredienser
        • 500 g kalkunbryst
        • 2 spsk olie
        • 2 løg
        • 3 fed hvidløg
        • 300 g champignoner
        • 200 g bacontern
        • 1 hønsebouillonterning
        • 2 dl vand
        • 1 l mornaysauce
        • salt
        • peber
        • 1 hoved broccoli
        • 500 g frisk pasta
        Sund mad med kalkun og pasta.
        Kalkun med pasta

        Fedtfattig og helstøbt hverdagsret med mørt kalkunbryst, pasta og velkrydret tomatsauce. Det er nemt at lave, spækket med smag og henvendt til alle aldre.

        Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
        • 1 kalkunbryst (á ca. 450 g)
        • 2 spsk olie
        • 1/2 peberfrugt
        • 1 dl hvidvin
        • 1 dl hønsebouillon
        • 2 ds hakkede tomater
        • salt
        • peber (friskkværnet)
        • frisk basilikum
        • 1 1/2 dl madlavningsfløde 9%
        • evt. majsstivelse
        • 4 flutes
        • 200 g frisk pasta
        Dejligt krydret suppe
        Kinesisk hønsekødssuppe

        En kinesisk inspireret hønsekødssuppe, som smager pragtfuldt og er fyldt med sunde, nærende ingredienser. Lav gerne store portioner så du har til flere dage.

        Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
        • ca. 175 g kyllingebryst (uden skind og ben)
        • 2 spsk solsikkeolie
        • 3 forårsløg i tynde skrå skiver
        • 1 rød peberfrugt (i tynde strimler)
        • 1 fed hvidløg (presset)
        • 125 g babymajs i tynde skiver
        • 1 l hønsebouillon
        • 1 ds majs (á 200 gram afdryppet)
        • 2 spsk sherry eller sake
        • 1 spsk sød chilisauce
        • 1 spsk majsstivelse
        • 2 tomater (i kvarte og udkernede)
        • salt
        • peber
        • frisk koriander eller persille (hakket)
        Ris er godt som underlag til kyllingen i abrikossovs.
        Kylling i abrikossovs

        Giv kyllingefileterne karakter med en meget nem abrikossovs. Den tager ikke mange minutter at blande. God hverdagsret, serveret med ris og evt. frisk salat.

        Smugkig på ingredienser
        • Ca. 600 g kyllingefilet
        • 1 løg (i fine tern)
        • 1 1/2 dl ketchup
        • 1 1/2 dl Miracle Whip
        • 1 1/2 dl abrikosmarmelade
        • 1 1/2 dl creme fraiche
        • 1 1/2 dl piskefløde
        • 3 dl hønsebouillon
        • 2 1/2 fed hvidløg
        • 1 spsk paprika
        • 1 spsk karry
        Måske ikke den mest farverige ret, men til gengæld får kyllingen masser af smag fra karrysaucen.
        Kylling i karrysauce

        Ualmindelig nem hverdagsmad med stegte kyllingebidder i krydret karrysauce, serveret med pasta. Mættende, velsmagende og superb til travle stunder.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 løg (mellemstort)
        • lidt olie til stegning
        • 2 1/2 tsk rød karrypasta
        • 2 spsk hvedemel
        • 3 kyllingefileter
        • 3 dl vand
        • 1 hønsebouillonterning
        • 250 g creme fraiche
        • båndpasta
        Saftig kylling med masser af smag fra marinaden.
        Kylling i olivenmarinade

        Denne opskrift på kylling i ovlienmarinade, stammer fra Spanien. Den kaldes også for spansk kylling, idet marinaden er lavet med inspiration fra middelhavet.

        Smugkig på ingredienser
        • 8 kyllingebryster
        • 1/4 kop persille
        • 1/2 kop hvidvin
        • 1/2 kop brun farin
        • 1/2 hvidløg
        • 1/4 kop oregano
        • 1/2 kop svesker (halveret)
        • 1/4 kop grønne oliven (halveret)
        • 1/4 kop kapers
        • 1 kop olivenolie
        • 6 laurbærblade
        • salt
        • peber
        Kylling i sursød sovs med masser af gode grøntsager
        Kylling i sursød sovs

        Denne ret er ikke bare fyldt med grøntsager, den har også en fantastisk eksotisk smag. Server med ris eller nudler.

        Smugkig på ingredienser
        • 400 g kyllingebryst i strimler
        • 1 rød peberfrugt
        • 1 squash
        • 1 bdt forårsløg
        • 300 g champignoner
        • lidt olie
        • 2 spsk østerssauce
        • 1 rød chili (hakket)
        • 2 fed hvidløg (hakket)
        • 3 spsk sojasauce
        • 1 tsk Sambal Oelek
        • 1/2 dl olie
        • 1 1/2 dl vand
        • 2 dl eddike
        • 3 spsk sukker
        • 1 tsk Sambal Oelek
        • 2 spsk tomatpuré
        Kyllingen kan også serveres med pasta og brød.
        Kylling i tomatsovs og flødeost

        Lune, lækre kyllingebryster, som er skåret over på langs, stegt og herefter overhældt med en kraftfuld tomatsovs med flødeost.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 kyllingebryster (uden skind)
        • 50 g margarine
        • 1/2 løg (finthakket)
        • 2 ds flåede tomater (á 400 gram)
        • 1 dl hvidvin
        • 100 g flødeost
        • 50 g soltørrede tomater
        • peber
        • salt
        1. « Forrige
        2. 1
        3. …
        4. 22
        5. 23
        6. 24
        7. 25
        8. 26
        9. …
        10. 30
        11. Næste »
        Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

        © HEPHEY ApS 2002-2025