Coleslaw med blomkål

Lidt anderledes coleslaw med blomkål i stedet for hvidkål - men det bliver den bestemt ikke ringere af.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeNæringsindhold4 andre coleslaws du bare SKAL prøve

starstarstarstarstar_border
4,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 500 g gulerødder
  • 1 hoved blomkål
  • saften fra 1/2 citron
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • peber
  • evt. 1/2 løg
  • 2 spsk mayonnaise
  • 3 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk dijonsennep

Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.

Skyl blomkålen og lad den dryppe godt af. Dup den evt. tør med lidt køkkenrulle. Riv den ligeledes på den grove side af rivejernet.

Bland citronsaft, sukker, salt og peber sammen i en skål. Rør indtil sukkeret er opløst. Bland det sammen med revet gulerod og blomkål.

Hak løget fint og bland det i - kan udelades.

Rør mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep i. Smag evt. coleslaw'en til med mere salt, peber og sennep.

Den kan spises med det samme, eller opbevares i køleskabet indtil servering.

Indsendt af
d.
15.09.15.
Kategori:

Næringsindhold

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier85 kcal300 kcal1198 kcal
Kulhydrat5 g16 g64 g
Protein2 g7 g29 g
Fedt6 g21 g85 g

Kan salaten laves i forvejen?

Salaten egner sig rigtig godt til at lave i forvejen og kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Hvis du laver den på forhånd, kan det være en god idé at undlade løg, så det ikke smager for meget igennem i salaten.

Andre spændende coleslaw-varianter

Coleslaw er lækkert i alle mulige afskygninger. Prøv f.eks. denne sunde coleslaw med avocado, en lækker rødkålscoleslaw eller denne spændende asiatiske coleslaw.

Indsendt af
d.
15.09.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem