Braiseret oksebov

Fantastisk opskrift på oksebov, der bliver braiseret med rødvin og masser af dejlige grøntsager. Den lange stegetid i ovnen er alfa og omega, for den giver både smeltende mørt kød og en sauce proppet med smag. Lav den gerne dagen i forvejen, så smagene rigtig kan forenes.

  • Den braiserede oksebov bliver vildt mør og smager skønt sammen med saucen.

Til 4 personer

Til saucen

Afpuds okseboven for store fedtstykker og evt. sener. Skær den ud i 5-6 store stykker. Kom hvedemelet op i en skål, og krydr godt med salt og peber.

Varm olie og smør op i en stor pande ved høj varme, og lad smørret bruse af. Vend kødstykkerne i melblandingen, og brun dem godt af på alle sider. Gør det gerne ad flere omgange, så panden ikke bliver overfyldt. Kom kødet op i et ildfast fad eller en bradepande, og sæt det til side.

Forbered grøntsagerne, mens kødet bliver brunet af. Skræl gulerødderne, og skær både dem og bladsellerien ud i grove stykker. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele groft.

Kom evt. lidt mere smør og olie på panden, og sæt den på et blus ved middelvarme. Svits grøntsagerne i ca. 10 minutter, til de begynder at blive bløde, og løgene bliver gennemsigtige.

Pil imens bladene af rosmarin og timian, hak dem groft, og kom dem op i panden til grøntsagerne. Tilsæt tomatpuréen, og lad det svitse med et par minutter.

Hæld rødvinen på panden, og skru op til middel-høj varme. Lad rødvinen reducere til det halve, og tilsæt herefter oksebouillonen. Hæld det hele over kødet i det ildfaste fad eller bradepanden, og dæk det til med sølvpapir eller evt. et låg.

Lad kødet braisere i 3 timer ved 150 grader. Det er færdigt, når man nemt kan hive det fra hinanden med to gafler.

Sauce:
Tag kødet op af fadet, og sæt det til side. Si væden fra fadet over i en gryde. Kasser grøntsagerne. Lad saucen koge ind i ca. 20-25 minutter. Tilsæt evt. fløde, og jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt op i vand, hvis du gerne vil have den lidt tykkere. Kom kødet tilbage i saucen, og lad det varme igennem 5-10 minutter.

Server f.eks. den braiserede oksebov med ovnbagte kartofler og en grøn salat til.

Indsendt af
d.
04.01.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.