Butterdejstærte med oksekød

Nemme tærter er altid et hit, og denne lækre butterdejstærte med oksekød, peberfrugt, tomat og cheddarost bliver helt sikkert en ny favorit. Forberedelserne er minimale, men udbyttet er stort. En vaskeægte hverdagsret, der smager helt fænomenalt.

Til 3 personer
  • 200 g hakket oksekød
  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • chilipulver efter smag
  • evt. 1/2 tsk spidskommen
  • salt
  • peber
  • 1 peberfrugt
  • 1/2 bdt forårsløg
  • 1 tomat
  • 125 g creme fraiche
  • 1 æg
  • 100 g revet cheddarost
  • 1 rulle butterdej

Forslag til tilbehør

  • creme fraiche
  • blandet salat

Brun det hakkede oksekød godt af i olien. Pil hvidløg, hak det fint, og kom det på panden sammen med oksekødet. Tilsæt chilipulver efter smag og evt. spidskommen, og lad det hele stege yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber. Tag oksekødsfyldet af varmen, og lad det køle af.

Skyl grøntsagerne. Fjern de hvide hinder og kerner fra peberfrugt, og skær den i små tern. Snit forårsløg fint - du kan gemme lidt af den grønne top til at drysse over inden servering. Skær tomaten i tynde skiver.

Pisk creme fraiche, æg og halvdelen af cheddarosten sammen, og krydr med salt og peber.

Læg butterdejen på en bageplade med bagepapir. Fold kanterne lidt op hele vejen rundt, og prik bunden med en gaffel.

Hæld æggemassen ud på bunden, og fordel oksekødet ovenpå. Top med peberfrugt og forårsløg, og drys med den resterende cheddarost. Slut af med at fordele tomatskiverne ovenpå.

Bag butterdejstærten ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Indsendt af
d.
19.07.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.07.19.
Kategori: