Nytårsforret - god forret til nytårsaften

Den lækreste forret til nytår med sprød butterdej, der toppes med flødeostecreme, serranoskinke, asparges og dekorative spirer. Super nem nytårsforret, der ligner en million og sagtens kan laves i forvejen.

4,7  –  6 stemmer  –  Stem her
  • Den sprøde butterdejsskal toppes med serranoskinke og flødeost, der tilsammen udgør den lækre nytårsforret.
  • Anretningen ser super flot ud, men forretten er faktisk virkelig nem og hurtig at forberede - perfekt til nytårsaften
Til 6 personer
  • 3 plader butterdej (de små fra frost)
  • 1 æg
  • 3 skiver serranoskinke (eller parmaskinke)
  • 1 bdt asparges
  • 2 syltede drueagurker

Creme

  • 200 g flødeost
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 bdt purløg
  • salt
  • peber

Pynt

  • ærteskud eller andre spirer

Forvarm ovnen til 200 grader.

Brug en udstikker på ca. 8-10 cm i diameter, og tryk cirkler ud af butterdejen (beregn 1 cirkel butterdej per person). Pisk ægget sammen, og pensl butterdejen med æggestrygelsen.

Bag dem i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle helt af. Er butterdejen hævet skævt op, kan du presse dem lidt fladere med håndfladen, så overfladen bliver mere jævn og nemmere at anrette på.

Fordel serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag skinken ved 200 grader i 10 minutter.

Skyl asparges, og brug en kartoffelskræller til at skrælle helt tynde flager af dem på langs.

Hak drueagurkerne fint.

Creme

Rør flødeost, creme fraiche og dijonsennep sammen.

Skyl purløg, og hak det fint. Rør purløg i flødeostecremen, og smag den til med salt og peber.

Anretning af forretten

Kom cremen op i en sprøjtepose eller en frysepose, og sprøjt den ud på butterdejscirklerne.

Drys først de hakkede drueagurker ovenpå cremen, og fordel dernæst aspargesstrimlerne herpå. Tryk evt. strimlerne lidt ned i cremen, så de sidder fast.

Bræk flager af den sprøde skinke, og sæt den i cremen, hvor der er plads.

Fordel til slut ærteskud eller andre dekorative spirer ovenpå - så er den lækre forret klar til at blive serveret og skyde nytårsmenuen i gang med manér.

Se også:
God dessert til nytårsaften, som kan laves i forvejen

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål herunder:

Kan den laves før nytårsaften?

Ja, den kan sagtens laves på forhånd, men det er en god idé at vente med at anrette den til umiddelbart inden servering, så butterdejen forbliver sprød.

Du kan dog sagtens bage butterdejen, stege skinken, lave cremen og forberede grøntsagerne hver for sig på forhånd, så forretten blot skal anrettes.

Kan man lave dem som blinis?

Man kan fint lave forretten om til blinis eller små hapsere. Her kan du vælge blot at udstikke butterdejen i mindre cirkler, eller du kan lave blinis pandekager og bruge dem i stedet for butterdejen.

Kan man lave den vegetarisk?

Du kan sagtens lave en vegetarisk udgave og undlade serranoskinken.

Fakta om opskriften

Måltid: Forret
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for nytårsforretten

pr. personhele portionen
Kalorier275 kcal1649 kcal
Kulhydrat18 g105 g
Protein9 g51 g
Fedt18 g110 g
Indsendt af
d.
03.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem