Nem porretærte med butterdejsbund og bacon

Når den almindelige tærtebund byttes ud med en butterdejsbund, bliver det ekstremt nemt at lave en lækker porretærte med bacon. Resultatet er en tærte med både sprød bund og sprød bacon på toppen - mums!

Til 3 personer
  • 6 skiver bacon
  • 3 porrer
  • 1/2 bdt persille
  • 100 g creme fraiche
  • 2 æg
  • evt. 1 spsk parmesanost (revet)
  • salt
  • peber
  • 1 rulle butterdej

Forvarm ovnen til 200 grader.

Steg baconen kort på hver side, så det får en smule farve, men ikke bliver helt sprødstegt. Tag baconen op, og læg det på fedtsugende papir.

Skær toppen af porrerne, og rens dem grundigt for jord. Snit dem fint. Steg porrerne 5 minutter i den overskydende baconfedt på panden.

Skyl persillen, og hak det fint. Pisk det sammen med creme fraiche, æg og evt. parmesanost. Krydr med salt og peber.

Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og fold ca. 1 cm af kanten op hele vejen rundt. Prik butterdejsbunden med en gaffel, og hæld æggeblandingen ud herpå. Fordel porrer på bunden, og læg baconen ovenpå.

Bag porretærten i ca. 25 minutter, til butterdejen er gylden, og baconen er sprød.

Indsendt af
d.
03.01.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.01.19.
Kategori: