Sovs til kylling

Virkelig nem sovs til kylling, hvor du selv kan vælge, om det skal være en lækker brun sovs eller paprikasovs, du skal kaste dig over. Begge dele er fantastisk tilbehør til f.eks. ovnstegt kylling, kyllingefrikadeller eller kyllingefarsbrød.

5,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • De to lækre varianter af sovsen passer begge særdeles godt til kylling
Til 4 personer

Valgmulighed 1: Brun sovs

  • 40 g smør
  • 4 1/2 spsk mel
  • 6 dl hønsebouillon (eller stegesky fra f.eks. en kyllingesteg)
  • 1/2 dl fløde
  • kulør
  • salt
  • peber

Valgmulighed 2: Paprikasovs

  • 40 g smør
  • 1 spsk paprika
  • 1 1/2 spsk tomatpuré
  • 4 1/2 spsk mel
  • evt. 1 tsk løgpulver
  • 6 dl hønsebouillon (eller stegesky)
  • 1/2 dl fløde
  • salt
  • peber

Se hvilke lækre retter med kylling paprikasovsen og den brune sovs hver især passer godt til.

Valgmulighed 1: Brun sovs

Smelt smørret ved middel varme. Pisk melet godt ud i smørret, og tilsæt herefter hønsebouillonen lidt ad gangen. Pisk grundigt efter hver tilsætning.

Tilsæt fløde, og farv sovsen med kulør, til den har den farve, du ønsker.

Lad sovsen simre i ca. 10 minutter, og smag den til med salt og peber inden servering.

Valgmulighed 2: Paprikasovs

Smelt smørret ved middel varme. Tilsæt paprika, koncentreret tomatpuré, mel og evt. løgpulver, og steg det i et minut.

Pisk hønsebouillonen i lidt ad gangen. Tilsæt fløde, og lad den simre i ca. 10 minutter.

Smag til sidst sovsen til med salt og peber.

Indsendt af
d.
18.10.21.
Kategori:

Hvilken sovs passer til hvilken slags kylling?

Den brune sovs passer især godt til de mere traditionelle retter og klassisk dansk mad, som f.eks.:

Lækre kyllingedellerKyllingefarsbrødSprøde kyllingekrebinetter

Paprikasovsen er rigtig lækker at servere til retter, hvor det er godt med en lidt mere krydret sovs til, feks. disse:

Kylling i ovn med grøntsager og kartoflerKylling i ovn med baconKyllingeoverlår i ovn med grøntsager

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Næringsindhold for sovsen

pr. personhele portionen
Kalorier159 kcal635 kcal
Kulhydrat8 g30 g
Protein2 g7 g
Fedt14 g55 g


Næringsberegningen er baseret på den brune sovs, men næringsindholdet i paprikasovsen er stort set det samme.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem