Sund ret med kylling
Nem og sund ret med kylling og grøntsager i en lækker cremet sovs. Den smager simpelthen så godt, og den indeholder kun 370 kalorier pr. person.
Jeg anbefaler også de her sunde retter med kylling
Inden vi går videre ned til opskriften, vil jeg også lige anbefale disse sunde retter med kylling:Sund aftensmad med kylling
Kyllingefarsbrød
Kyllingefrikadeller i ovn
Og lad os så komme i gang med at lave retten 😀
Ingredienser
til 4 personer- 600 g kylling (f.eks. kyllingefilet eller hakket kylling)
- 400 g gulerødder
- 300 g blomkål
- 4 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 1 spsk olie til stegning
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 peberfrugter
- evt. 2 dl madlavningsfløde
- 2 spsk paprika (mild)
- salt
- peber
- evt. lidt persille til drys
Forslag til tilbehør
- fuldkornspasta eller spidskål i ovn
- brune ris eller blomkålsris eller bagt blomkål
Sådan laver du sund aftensmad med kylling
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker (de skal alligevel blendes senere). Skyl blomkålen og skær den ligeledes i grove stykker.
Kom gulerødder, blomkål, vand og bouillonterning i en gryde, og kog under låg til grøntsagerne er helt møre.
Skær kyllingen i mundrette stykker (hvis du bruger hakket kylling er det naturligvis ikke nødvendigt). Brun kyllingen i lidt olie på en stor pande eller i en gryde (hvis du laver opskriften til mere end 6 personer er det bedst i en gryde, for at der er plads nok).
Pil løgene og hak dem. Kom dem på panden sammen med kyllingen. Snit hvidløg fint og kom det ligeledes på panden.
Skær peberfrugterne i tern og kom dem på panden. Lad dem stege lidt.
Tilsæt paprika og bland godt rundt. Tilsæt madlavningsfløde.
Når gulerødderne og blomkålen i gryden er helt møre, blendes de med en stavblender til en helt jævn konsistens. Hvis du ikke har en stavblender, kan du også blende dem i en alm. blender.
Hæld de blendede grøntsager på panden og rør godt rundt. Smag retten til med salt, peber og evt. mere paprika.
Retten kan f.eks. serveres med fuldkornspasta, brune ris, blomkålsris eller bagt blomkål, men den kan også bare spises som den er.
Drys evt. med friskhakket persille ved servering.
Se flere forslag til sundt tilbehør der passer godt til kylling
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug: (så den er dejligt nem)
Næringsindhold for retten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 370 kcal | 1478 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 96 g |
Protein | 37 g | 148 g |
Fedt | 12 g | 48 g |
Næringsberegningen er inklusiv madlavningsfløde.
Beregningen omfatter kun selve kyllinge-retten - ikke ris, pasta eller andet tilbehør. Se her hvordan jeg har beregnet næringsindhold.