Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Spansk mad - side 2

  • Tapas
        Bløde, små grønne pebre, der passer perfekt som tapas.
        Små grønne padron pebre i ovn

        Små lækre og bløde grønne pebre, der passer perfekt som tapas. De små pebre smager mildt, men har en dejlig krydret eftersmag. De er utroligt nemme at lave i ovnen.

        Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
        • 1 pk padronpebre
        • olie
        • salt
        Spansk-inspireret kartoffelsalat vendt med en skøn dressing.
        Spansk kartoffelsalat

        Spansk-inspireret kartoffelsalat med chorizo og en rigtig god dressing.

        Smugkig på ingredienser
        • 800 g kartofler
        • 150 g chorizopølse
        • 6 spsk olie (til stegning og dressing)
        • 1 rød peberfrugt
        • 2 hoveder hjertesalat
        • 1/2 agurk
        • 2 tomater
        • 1 rødløg (lille)
        • 25 g soltørrede tomater
        • evt. 100 g oliven
        • salt
        • peber
        • Evt. 1 spsk rødvinseddike eller anden eddike (kan sagtens udelades)
        Den spanske omelet på panden.
        Spansk omelet med chorizo

        God opskrift på spansk omelet med fyld af chorizo, løg, champignon og peberfrugt. Nem og hurtig mad med masser af smag.

        Smugkig på ingredienser
        • 100 g chorizopølse
        • 150 g champignoner
        • 1 løg
        • 1/2 peberfrugt
        • 3 æg
        • 1 dl mælk
        Fiskefrikadeller som i Spanien.
        Spanske fiskefrikadeller

        Spændende spansk-inspirerede fiskefrikadeller med en dejligt krydret smag af chorizo, persille og forårsløg.

        Smugkig på ingredienser
        • 100 g chorizopølse (eller anden fed spansk pølse)
        • 1 bdt persille
        • 1 bdt forårsløg
        • 400 g fiskefars (færdigrørt)
        • evt. olivenolie til stegning
        Helleflynder stegt i olie.
        Stegt tapas

        Dejlig tapas med fisk stegt sprøde i god olivenolie sammen med krydderier.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 dl hvidvinseddike
        • 2 spsk frisk timian (hakket)
        • 1 kg helleflynder (skindfri)
        • 1 citron
        • 4 fed hvidløg
        • 1 tsk spidskommen
        • 2 spsk frisk oregano (hakket)
        • olivenolie (til stegning)
        • 2 laurbærblade (finthakkede)
        • 2 dl hvedemel
        En af de retter der både er hurtige og smager fantastisk.
        Tapas - ret med tapas

        Simpel ret med tre forskellige slags tapas med varierende udtryk og hver deres karakteristiske smagsnoter, som samtidig supplerer hinanden godt.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 flute (langt - jeg brugte det her)
        • 1 tomat
        • 1 mozzarella ost
        • frisk basilikum
        • 50 g gorgonzola
        • 2 spsk pesto
        • 1 løg
        Saftig kylling med masser af smag fra marinaden.
        Kylling i olivenmarinade

        Denne opskrift på kylling i ovlienmarinade, stammer fra Spanien. Den kaldes også for spansk kylling, idet marinaden er lavet med inspiration fra middelhavet.

        Smugkig på ingredienser
        • 8 kyllingebryster
        • 1/4 kop persille
        • 1/2 kop hvidvin
        • 1/2 kop brun farin
        • 1/2 hvidløg
        • 1/4 kop oregano
        • 1/2 kop svesker (halveret)
        • 1/4 kop grønne oliven (halveret)
        • 1/4 kop kapers
        • 1 kop olivenolie
        • 6 laurbærblade
        • salt
        • peber
        Spanske ris med ost.
        Ris med ost

        Denne dejlige ret har sin oprindelse i Spanien, hvor ris med ost og tomater er brugt som tilbehør til mange forskellige kødretter. Det er alle tiders opskrift!

        Smugkig på ingredienser
        • 1 kop ris
        • 50 g smør
        • 1/2 grøn peberfrugt
        • 100 g hvidløgsost
        • 1/2 løg
        • 2 kopper hakkede tomater
        • 1 tsk salt
        • lidt peber
        • 2 kopper vand
        Brødet er med hvedemel og fuldkornsmel.
        Spansk brød

        Bag et rigtigt dejligt spansk brød med lufttørret skinke og oliven.

        Smugkig på ingredienser
        • 150 g grønne oliven uden sten
        • 125 g lufttørret skinke
        • 450 g hvedemel
        • 150 g fuldkornshvedemel
        • 25 g gær
        • 3 1/2 dl vand (lunkent)
        • lidt salt
        • 4 spsk olivenolie
        Med de fine farver vil denne tapas se flot ud på det spanske bord.
        Spansk tapas

        Nem ret med champignon og skinke. Sæt den sammen med andre små tapas-retter, sæt et par gode oste på bordet og du har et aftensmåltid som på spanske tapasbarer.

        Smugkig på ingredienser
        • 400 g champignoner (store)
        • 100 g skinke (brug gerne tørret skinke) eller ristet bacon i tern
        • 1/2 bdt persille (hakket)
        • 1/2 citron
        • lidt olivenolie
        • salt
        • peber
        Saftige spanske kødboller i en formidabel tomatsauce
        Spanske kødboller i tomatsauce

        Saftige og krydrede spanske kødboller med chorizo i en fantastisk tomatsauce. Kan serveres traditionelt med pasta, men vil også passe forrygende som del af en tapasbuffet.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 løg
        • 5 fed hvidløg
        • olie
        • 3 ds hakkede tomater
        • 3 spsk soltørrede tomater (hakket)
        • 1 1/2 tsk sukker
        • 1/2 oksebouillonterning
        • salt
        • peber
        • 75 g chorizopølse
        • 500 g hakket oksekød
        • 3 spsk parmesanost
        • 1 æg
        • 1 dl mælk
        • 25 g rasp
        • 1 tsk oregano
        • 1 tsk basilikum
        • 1 tsk persille
        • 2 tsk salt
        • 1/2 tsk peber
        • pasta
        • parmesanost (revet)
        1. « Forrige
        2. 1
        3. 2
        Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

        © HEPHEY ApS 2002-2025