Græsk farsbrød med hakket kylling

Mega lækkert kyllingefarsbrød med inspiration fra det græske, så det er fyldt med feta, oregano og hvidløg, som giver en suveræn smag. Tilberedes nemt i ovnen, så der er tid til at lave skønt tilbehør.

Til 6 personer
  • 800 g hakket kyllingekød
  • 3/4 spsk salt
  • 1 rødløg (stort)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • evt. 50 g oliven
  • 2 æg
  • 70 g tomatpuré
  • 80 g rasp
  • 1 spsk oregano
  • 100 g feta

Forvarm ovnen til 190 grader.

Rør det hakkede kyllingekød sejt med salt. Lad det stå og trække, imens resten af ingredienserne forberedes.

Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl peberfrugter, og skær dem i små fine tern. Hak oliven fint, hvis du ønsker at komme dem i farsbrødet.

Kom rødløg, hvidløg, peberfrugt og evt. oliven op til det hakkede kyllingekød. Tilsæt æg, tomatpuré, rasp og oregano, og ælt det hele grundigt sammen.

Smuldr eller skær fetaen i mindre stykker, og bland det forsigtigt i farsen.

Form farsen til et farsbrød, og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det græske farsbrød i ca. 40-45 minutter, til det er gennemstegt og gyldent på toppen.

Se også:
Jeg kan også varmt anbefale dette lækre italienske farsbrød med parmaskinke.

Indsendt af
d.
09.06.20.
Kategori:

Hvad kan man servere til farsbrødet?

Det er mega lækkert at servere f.eks. ovnbagte kartofler eller grøntsager til farsbrødet eller en dejlig salat, f.eks. en af disse:

Kanongod græsk kartoffelsalatLækker tzatziki med blomkålNem græsk pastasalat med feta

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier336 kcal2019 kcal
Kulhydrat17 g100 g
Protein36 g214 g
Fedt13 g81 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på farsbrødet - ikke tilbehøret.

Indsendt af
d.
09.06.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem