Gryderet med hakket svinekød

Rigtig god gryderet med hakket svinekød, grøntsager og en dejlig let krydret sovs med paprika, karry og fløde. En ret med masser af smag, der både kan serveres med ris, pasta og kartofler til.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Den stegte svinekød og cremede sovs får gryderetten til at smage helt fænomenalt.
  • Du kan med fordel servere den sammenkogte ret med ris til, så de rigtig kan suge den krydrede sovs.
Til 3 personer
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk smør
  • 500 g hakket svinekød
  • 2 1/2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk paprika
  • 2 tsk karry
  • 5 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning eller grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl fløde
  • salt
  • peber
  • evt. 1 spsk Maizena jævning og vand (hvis du vil have en lidt tykkere sovs)
  • evt. lidt persille til drys

Serveringsforslag

  • kartofler
  • ris
  • pasta

Forslag til ekstra grøntsager i gryderetten

  • 1/2 spidskål
  • eller 1/4 hvidkål

Pil løg, og hak det fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.

Svits grøntsagerne ved middel varme i halvdelen af smørret, til løgene begynder at blive lidt bløde i det. Det tager ca. 5 minutter.

Skub grøntsagerne til side, og skru op for varmen. Tilsæt det hakkede svinekød og den sidste halvdel smør, og brun kødet rigtig godt af.

Tilsæt koncentreret tomatpuré, paprika og karry, og svits det med i et par minutter.

Hæld vandet på, og smuldr bouillonterningen i retten. Lad det simre i 10-15 minutter.

Tilsæt fløde, og smag gryderetten til med salt og peber.

Jævn evt. retten med Maizena. Rør lige dele Maizena og vand sammen, og bland det i retten. Lad det simre i yderligere et par minutter, til sovsen tykner.

Drys evt. med lidt frisk persille inden servering.

Servér gryderetten med enten kartofler, ris eller pasta til.

Vil du have ekstra grøntsager i gryderetten?

Det er super lækkert at tilføje spidskål eller hvidkål til gryderetten, hvis du gerne vil tilføje lidt ekstra grønt.

Snit blot kålen fint, og tilsæt den sammen med vandet, så det kan simre med og blive mørt.

Se også:
Lækker karrygryde med svinekød, hvidkål og kokosmælk

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Karry, paprika, grøntsager, fløde
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for gryderetten

pr. personhele portionen
Kalorier620 kcal1859 kcal
Kulhydrat14 g42 g
Protein37 g112 g
Fedt45 g135 g


Næringsberegningen dækker kun selve gryderetten (uden Maizena). Spidskål og hvidkål er ikke med i beregningen, og heller ikke tilbehør i form af kartofler, ris eller pasta.

Andre gode opskrifter med hakket svinekød

Jeg kan også anbefale dig at tage et kig på disse lækre retter med hakket svinekød:

Pasta med hakket svinekødKarbonader i ovnHakket svinekød med grøntsager og nudler

Indsendt af
d.
06.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem