Keto blomkålsmos

Vildt god keto blomkålsmos med både smør og flødeost, der gør den super cremet og ekstra lækker. Det perfekte tilbehør til lækre low carb og LCHF retter.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Den cremede keto blomkålsmos smager helt fantastisk og har et dejligt strejf af hvidløg.
Til 2 personer
  • 1 hoved blomkål (á 450 g)
  • 25 g smør
  • 50 g flødeost
  • 1/4 fed hvidløg (fintrevet)
  • salt
  • peber
  • evt. 1/2 bdt persille

Skyl blomkål, og skær stokkene i små tern. Del hovederne i mindre buketter.

Kog blomkålsstykkerne i ca. 12-15 minutter, til de er helt møre.

Hæld vandet fra, og lad gerne blomkålen dampe lidt tør under låg i 10 minutter.

Tilsæt smør, flødeost og hvidløg, og mos det godt sammen med blomkålen. Du kan også blende blomkålsmosen, hvis du gerne vil have den helt glat.

Smag mosen til med salt og peber. Hak evt. persille fint, og rør det i mosen.

Se også:
Blomkålsris på panden

Tip: Gratiner blomkålsmosen med ost

Blomkålsmosen bliver ekstra lækker, hvis den gratineres med ost på toppen.

Kom mosen op i et ildfast fad, og drys f.eks. revet cheddarost eller mozzarellaost ovenpå. Gratinér mosen ved 220 grader i ca. 10-12 minutter.
Til 4 personer skal du bruge ca. 100 gram revet ost.

Undgå pizzatopping og lignende revet ost, der er tilsat mel og derfor ikke keto og low carb egnet. Det smelter heller ikke særlig godt.

Cheddarost gør blomkålsmosen endnu bedre - hvis det da er muligt

Blomkålsmos som keto tilbehør - men til hvad?

Få inspiration til hvilke lækre retter, du kan servere blomkålsmosen til herunder:

Keto frikadellerKeto gryderetKeto kylling der smager af pizza
Blomkålsmosen er super god til retter, man traditionelt ville servere kartoffelmos til og derfor har brug for et low carb alternativ til, hvis man spiser LCHF eller keto. Den er også perfekt at servere som cremet element til et stykke kød som erstatning for en sovs.

Udover at være super lækkert som tilbehør, er blomkål også helt genialt at bruge i low carb retter, som f.eks. i denne opskrift på keto aftensmad, hvor flødebagte blomkål er omdrejningspunktet.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Kogetid (inkl. dampning):
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier224 kcal894 kcal
Kulhydrat7 g28 g
Protein8 g32 g
Fedt17 g68 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på blomkålsmos - ikke revet ost til gratinering. Se hvordan vi har beregnet næringsindholdet.

Indsendt af
d.
09.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem