Kyllingefrikadeller med grøntsager

Det fås næsten ikke sundere end de her kyllingefrikadeller med grøntsager, så der er ikke et øje tørt, når de ovenikøbet smager helt forrygende. Der er masser af proteiner i, og grøntsagerne tilføjer både sunde fibre og en herlig smag.

Til 4 personer
  • 450 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk salt
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 100 g squash (revet)
  • 100 g gulerødder (revet)
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 bdt persille
  • 1/2 dl grovvalsede havregryn
  • 1/2 tsk oregano (kan udelades)
  • peber
  • olie til stegning

Fremgangsmåde:
Rør kyllingekødet sejt med saltet.

Hak rødløg, hvidløg og peberfrugt fint, og rør det i. Klem så meget vand som muligt ud af den revne squash, og tilsæt det til farsen sammen med revet gulerod.

Skyl spinat og persille grundigt, og hak begge dele forholdsvis fint. Rør det i farsen sammen med grovvalset havregryn og oregano, og krydr med peber.

Lad farsen hvile i 20 minutter.

Brug en ske til at forme farsen til kyllingefrikadeller, og steg dem i lidt olie på en pande ved middel varme. De skal have ca. 7-8 minutter på hver side, men tjek, om de er færdigstegte, inden de tages af panden.

Indsendt af
d.
01.06.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.06.17.
Kategori: