Oksedeller i ovn med paprikasovs

Den lækreste ret med saftige oksedeller og en cremet paprikasovs, der altsammen tilberedes i ét fad. Retten er super simpel at forberede, og efterfølgende klarer ovnen resten af arbejdet, så der er tid til at lave dejligt tilbehør eller smække benene op og slappe af.

Til 4 personer

Oksedeller

  • 1 rødløg (lille)
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 æg
  • 1/2 spsk oregano
  • 1/2 spsk salt
  • peber

Tomat-flødesovs

  • 4 peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl fløde
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 1/2 spsk tomatpuré
  • 1 1/2 spsk paprika
  • 1 tsk salt

Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Kom rødløg og hvidløg op i en skål sammen med hakket oksekød og de øvrige ingredienser til kødbollerne. Ælt det til en sammenhængende fars, og sæt den derefter på køl, imens de øvrige ingredienser forberedes.

Skyl peberfrugter, og skær dem i små tern. Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Kom det op i et ildfast fad.

Rør fløde, hakkede tomater, tomatpuré, paprika og salt sammen til en sovs. Krydr med peber, og hæld paprikasovsen over grøntsagerne i fadet. Vend det sammen.

Tag farsen ud af køleskabet, og form det til runde frikadeller. Læg dem oveni sovsen i fadet, og sæt fadet i ovnen. Steg retten i 25 minutter ved 210 grader, til oksedellerne er gennemstegte.

Oksedellerne er rigtig lækre serveret med f.eks. pasta eller ris, og hvis du spiser LCHF eller low carb er det lækkert med eller blomkålsris til.

Indsendt af
d.
10.09.19.
Kategori:
Annonce

Indsendt af
d.
10.09.19.
Kategori: