Oksedeller i ovn med paprikasovs

Den lækreste ret med saftige oksedeller og en cremet paprikasovs, der altsammen tilberedes i ét fad. Retten er super simpel at forberede, og efterfølgende klarer ovnen resten af arbejdet, så der er tid til at lave dejligt tilbehør eller smække benene op og slappe af.

Gå til: IngredienserHvad er godt at servere til?Hvad siger andre om opskriften?

starstarstarstarstar_half
4,7  –  7 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer

Oksedeller

  • 1 rødløg (lille)
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 æg
  • 1/2 spsk oregano
  • 1/2 spsk salt
  • peber

Paprikasovs

  • 4 peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl fløde
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 1/2 spsk tomatpuré
  • 1 1/2 spsk paprika
  • 1 tsk salt

Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Kom rødløg og hvidløg op i en skål sammen med hakket oksekød og de øvrige ingredienser til kødbollerne. Ælt det til en sammenhængende fars, og sæt den derefter på køl, imens de øvrige ingredienser forberedes.

Skyl peberfrugter, og skær dem i små tern. Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Kom det op i et ildfast fad.

Rør fløde, hakkede tomater, tomatpuré, paprika og salt sammen til en sovs. Krydr med peber, og hæld paprikasovsen over grøntsagerne i fadet. Vend det sammen.

Tag farsen ud af køleskabet, og form det til runde frikadeller. Læg dem oveni sovsen i fadet, og sæt fadet i ovnen. Steg retten i 25 minutter ved 210 grader, til oksedellerne er gennemstegte.

Se også:
Jeg kan også klart anbefale disse lækre oksefrikadeller i fad med grøntsager og tomatsovs.

Indsendt af
d.
10.09.19.
Kategori:

Hvad er godt at servere til?

Det er rigtig lækkert med f.eks. pasta eller ris til oksedellerne, og hvis du spiser LCHF eller low carb er det super godt med enten grøntsagsris eller -mos til, f.eks. disse dejlige varianter:

Lækre blomkålsrisCremet blomkålsmosBroccoli-blomkålsris

Næringsindhold for oksedeller i paprikasovs

pr. personhele portionen
Kalorier589 kcal2356 kcal
Kulhydrat23 g91 g
Protein33 g133 g
Fedt42 g168 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på oksedeller i paprikasovs - ikke tilbehør såsom pasta, ris eller blomkålsris.

Indsendt af
d.
10.09.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem