Krydrede oksefrikadeller i fad med grøntsager og tomatsovs

Gode oksefrikadeller krydret med hvidløg, persille og chili. Steges i ovnen med rustikke grøntsager og tomatsovs - altsammen i samme fad, så det er super nemt.

xxxxxxxxxi
4,6  –  9 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 800 g kartofler
  • 500 g gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 løg (halvdelen til farsen og halvdelen til sovsen)
  • 2 fed hvidløg (halvdelen til farsen og halvdelen til sovsen)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 ds hakkede tomater
  • salt
  • peber
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • ca. 50 g rasp eller hvidt brød uden skorpe
  • 1 frisk chili eller efter smag
  • 1 bdt persille (halvdelen i farsen og halvdelen som drys)
  • 1 spsk spidskommen

Tænd ovnen på 230 grader.

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i et ildfast fad. Skyl peberfrugterne, skær dem ligeledes i mundrette stykker og kom dem i fadet.

Hak løg og hvidløg meget fint. Kom den ene halvdel i fadet med grøntsagerne og den anden halvdel i en skål (skal bruges til oksefrikadellerne).

Bland grøntsagerne godt sammen i fadet. Kom tomatpuré og hakkede tomater i. Krydr med salt og peber og bland forsigtigt sammen.

Sæt fadet i ovnen i 40 minutter.

Kom oksekød og æg i skålen med løg og hvidløg. Tilsæt rasp eller brød - hvis du bruger brød skal det smuldres/hakkes først og det skal være uden skorper.

Skyl chilien, flæk den på langs og fjern kernerne. Hak chilien fint og kom den i skålen.

Skyl persillen og lad den dryppe godt af. Hak den og kom halvdelen i farsen (den anden halvdel serveres som drys til retten).

Krydr med spidskommen, salt og peber. Rør farsen godt sammen (brug evt. hænderne) og form den til frikadeller.

Tag fadet ud af ovnen (når det har bagt i 40 minutter) og læg oksefrikadellerne ovenpå. Sæt fadet tilbage i ovnen, skru ned på 200 grader og bag i yderligere 25 minutter.

Servér med resten af persillen som drys. Retten kan evt. serveres med ris, couscous eller bare som den er.

Se også:
Denne mega lækre opskrift på oksedeller i ovn med paprikasovs.

Indsendt af
d.
23.08.18.
Kategori:

Er der gulerødder og kartofler tilovers?

I så fald kan du bruge dem i en af disse fantastiske retter:

Bøf bearnaise fadLækker karryret med hakket oksekød, kartofler og gulerødderNemme karbonader med tilbehør i samme fad

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier501 kcal2003 kcal
Kulhydrat69 g275 g
Protein34 g134 g
Fedt12 g47 g
Indsendt af
d.
23.08.18.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem