Spidskålssalat med appelsin

Nem spidskålssalat med saftig appelsin, milde forårsløg og en anderledes dressing med tahin og appelsinsaft.

Til 3 personer
  • 1 hoved spidskål
  • 4 appelsiner
  • 3 forårsløg

Dressing

  • 2 spsk tahin
  • appelsinsaft fra resterne af appelsinerne
  • salt
  • peber

Snit spidskålen fint. Skær skrællen af appelsinerne og skær fileterne ud af dem alle (altså skær ind imellem hinderne, så du får nogle fileter af rent frugtkød uden hinder.
Pres saften ud af appelsinresterne - den skal bruges til dressingen.

Snit forårsløgene på skrå og bland dem sammen med spidskålen og appelsinfileterne i en salatskål.

Dressing med tahin og appelsin

Kom tahin i en lille skål. Rør appelsinsaft i lidt ad gangen, indtil tahinen er rørt jævnt ud i saften og dressingen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Hæld dressingen over spidskålssalaten, eller servér den ved siden af.

Salaten kan spises med det samme, men den bliver ikke ringere af at trække (med dressingen) nogle timer i køleskabet.

Indsendt af
d.
16.10.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.10.15.
Kategori: